Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam837
Toplam Ziyaret1686270

BÖLGELER ARASI GELİŞMİŞLİK FARKI İŞBİRLİĞİ-GÜÇBİRLİĞİ PROJESİ İLE AZALTILACAK

Adana Ticaret Borsası (ATB) ile İmamoğlu Ziraat Odası'nın, Çukurova Kalkınma Ajansı 2010 yılı Sosyal Mali Destek Programı kapsamında ortaklaşa yürüttüğü "Bölge İçi Gelişmişlik Farklarını Azaltmaya Katkı İçin İşbirliği-Güçbirliği" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.


İmamoğlu Ziraat Odası'nda yapılan toplanda konuşan Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Osman Bağış, hazırladıkları proje ile Adana'nın İmamoğlu, Feke, Saimbeyli, Aladağ,Tufanbeyli, Karaisalı, Yumurtalık ve Karataş ilçeleri ile Mersin'in Gülnar, Aydıncık, Mut ve Çamlıyayla ilçelerinin hedef alındığını belirtti.
Uygulayacakları bu proje ile gelişmişlik farkının azalması ve gelir getirici faaliyetlerin artmasını sağlamak olduğunu ifade eden Bağış, şunları söyledi:
"Proje kapsamında bilgilendirme toplantıları, üreticilere ve bölge halkına yönelik gıda, hayvancılık eğitimleri verilecek. Yine proje kapsamında olan kuracağımız yaprak ve toprak analiz laboratuarı ve bunun alt yapı çalışmalarının bitmesiyle birlikte projemizi tamamlamış olacağız. İnanıyoruz ki bu proje bölgeler arası gelişmişliğin azaltılmasına yönelik iyi bir çalışma olacaktır. Ayrıca proje ile birlikte bölge halkı için gelir getirici faaliyetlerde artmış olacaktır. Çiftçilerimizin, bilinçli ve modern tarım için toprak ve yaprak tahlili yapılması neticesinde, yüksek verim ve kaliteli ürünler elde etmesi, hem kendi ekonomisine, hem de ülke ekonomisine daha çok katkı sağlanacaktır. Bu projenin tüm yararlanıcılar için hayırlı olmasını diyorum."



863 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382