Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam337
Toplam Ziyaret1682324

“Siyasi ve hukuki tüm girişimleri yapacağız”

 Suudi Arabistan’da işlediği bir suç nedeniyle başının kesilerek idam edileceği öne sürülen Türk işçi Celal Eşkili’nin kurtarılması için CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş devreye girdi.  Eşkili ailesini ziyaret ederek konu hakkında bilgi alan Özgümüş, CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu ile birlikte Eşkili’nin kurtarılması için hukuki ve siyasi olarak ellerinden geleni yapacakları sözünü verdi.

Adana’dan çalışmak için 4 yıl önce Suudi Arabistan’a giden ve 6 aydır kendisinden haber alınamayan kaynak ustası (47) Celal Eşkili’nin Akkapı’daki evini ziyaret eden Ümit Özgümüş, Eşkili’nin durumu hakkında yakınlarından bilgi aldı.

Eşkili’nin annesi Zuhal Eşkili, gözyaşları içinde elindeki oğlunun fotoğrafıyla oğlunun kurtarılmasını isterken, Özgümüş, bu konu için Adana’ya geldiğini ve Ankara’ya döner dönmez bu konu üzerinde çalışacağını kaydetti.

Telefonla arayarak konu hakkında bilgi verdiği TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi CHP Adana Milletvekili Osman Faruk Loğoğlu’nun emekli büyükelçi olduğunu anımsatan Özgümüş, Loğoğlu’nun bu konularda oldukça bilgili ve deneyimli bir insan olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nden de konu hakkında bilgi alacaklarını dile getiren Özgümüş, konuyu hukuki ve siyasi açılardan değerlendirdikten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceklerini belirtti.

Özgümüş, “Dışişleri Bakanlığı’yla da görüşerek gerekli girişimlerin başlatılmasını sağlayacağız. Olayın hem hukuki hem de siyasi boyutları var. Allah’ın izniyle Celal kardeşimizin idam cezasından kurtulması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

 

 

 



728 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398