Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam479
Toplam Ziyaret1668865

''HERKES BU TARİHİ NOT ALSIN''

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, PKK`nın 4 öğretmen ve 1 korucuyu kaçırmasını Twitter`da, "Herkes not aslın bu tarihi.

Öğretmenleri hedef alması, PKK`nın kendi kendini imha etmesidir" sözleriyle değerlendirdi

Çelik, Twitter`den son günlerde yaşanan olaylar hakkındaki görüşlerini yayınladı. Çelik, dün gece Elazığ`ın Arıcak ilçesine bağlı Yoğunbilek köyünde görev yapan 8 öğretmen ve bir servis şoförünün teröristlerce kaçırılıp, öğretmenlerden kadın olan 4`ü ve servis şoförünü köyün çıkışında serbest bıraktıktan sonra 4 erkek öğretmeni kaçırmasıyla ilgili açıklama yaptı. Çelik, PKK`nın öğretmenleri hedef almaya başladığını belirterek, "Herkes not alsın bu tarihi. Öğretmenleri hedef alması, PKK`nın kendi kendiniimha etmesidir" dedi

PKK`nın kanlı eylemlerini TAK adını verdiği bir örgütün üzerine attığını belirten Çelik, şunları kaydetti: "Mesele Türklük, Kürtlük değil, insani duruş meselesidir. TAK ve Ergenekon siyam ikizleridir. Kürt olsam TAK``ı en büyük şiddetle eleştirirdim. Ergenekon`u savunan Türk`le, TAK`ı savunan Kürt`ün farkı yoktur. Mesele ırk değil ilkedir. Bazı arkadaşlar `söz`ün etnik kimliği üzerinden polemik yapıyor. `Kürtsün TAK`ı niye eleştiriyorsun` diye. Kürt değilim, Türküm. Terörün dışlanmasına BDP`nin `Kürt hareketini içeriden bölme girişimi` olarak bakması, Kürt sorunu diye bir dertleri olmadığını gösteriyor.BDP`li Demirtaş`ın, `Başbakanın siyaset yapanlarla teröristleri ayrıştıran` ifadelerinden rahatsız olması, BDP`nin en net itirafıdır. Kesin olan şudur; TAK, PKK`dan zerre kadar uzak, mesafeli ya da bağımsız değildir. `Kokteyl terör` dediğim kavram, bu çok odaklı, iç içe örgütlenmeli, paralel zamanlamalı ve çok hedefli yapının analizi için kilit bir kavram. `Uluslararası cunta holdingi`, ülkemize karşı PKK-KCK-TAK kokteyl terör yapısını çok boyutlu eylem ve paralel zamanlama ile kullanmaktadır. Seçimdensonra yeni anayasa tartışılırken, terörün bu derece hassas bir zamanla yıkıcı faaliyetleri gündeme sokması dış odaklıdır. Karşı dış politika, ülkemizi dünyadan koparmak ve enerjisini içte tüketmesini sağlamak için terörü tam kapasite yürürlüğe soktu. Ülkemize karşı odakların en önemli aracı terördür. PKK-KCK-TAK ülkemize karşı dış politikanın planlarından bağımsız düşünülemez. PKK-TAK-KCK iç içe örgütlerdir. Davranışları ise paralel, iç içe karar sureci, paralel eylem biçimiyle tek odak olduklarını karartmaçabasındalar. ABD programımızın her önemli aşamasında teröristler ülkemizde yeni bir saldırı düzenledi." "KIBRIS MİLLİ DAVAMIZDIR" Ömer Çelik, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi`nin İsrail ile birlikte Akdeniz`de doğalgaz ve petrol aramaya başlamasıyla ilgili olarak ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Kıbrıs milli davamızdır. Sadece politika meselesi değildir bizim için, varoluşsal bir meseledir. Türkiye gerilim arayışı ile Doğu Akdeniz`de değildir. `Varlık` ve `bayrak` göstererek `garantörlük hakları`nı kullanmaktadır. KKTC adanın tüm zenginliklerinde söz sahibi olduğunu ortaya koyan bir adım atmış oldu. Rumlar kendilerinin saydıkları bölgede çalışırken, KKTC tüm adanın etrafını münhasır ekonomik bölge ilan etti. Koca Piri Reis, savaş gemilerimiz eşliğinde Rumların arama yaptığı bölgede çalışmalarabaşladı. Doğu Akdeniz`in bir Rum-İsrail gölü olmasına izin vermeyeceğimizi herkes net olarak gördü." Çelik, yapılacak olan yeni anayasayla ilgili olarak da, yeni anayasanın Meclis`in millete borcu, yüce Meclis`in onurlu görevi, gurur verici bir mükellefiyet olduğunu vurgulayarak, "Bu hafta yeni anayasa konusunu görüşmek için partilerden resmi randevu isteyeceğiz. Yeni anayasa, büyük Türkiye için güçlü bir adımdır" dedi.



784 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339