Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam506
Toplam Ziyaret1685261

BAŞ, DÜNYA TÜRK İŞ KONSEYİ FAALYETLERİ ÇERÇEVESİNDE 2 YILDA BİR GERÇEKLEŞTİRİLMESİ ÖNGÖRÜLEN KURULTAYIN BU YIL 18-19 KASIM 2011 TARİHLERİNDE BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DA KATILIMLARI İLE İSTANBUL'DA YAPILACAĞINI SÖYLEDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde kurulu bulunan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi  Şaban Baş, 18-19 Kasım 2011 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Dünya Türk İş Konseyi Kurultayına Çukurova bölgesindeki işadamlarına çağrıda bulunarak, bu toplantıya katılmalarını istedi.

  Baş, 24 Eylül’de İstanbulda  geçekleştirilen DEİK  Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Aynı zamanda DEİK Saymanı olan Baş, toplantı sonrası nda yaptığı açıklamada, Dünya Türk İş Konseyi faalyetleri çerçevesinde 2 yılda bir gerçekleştirilmesi öngörülen Kurultayın bu yıl 18-19 Kasım 2011  tarihlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımları ile İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Sergi Sarayında gerçekleştirileceğini söyledi. Kongreye Ekonomi Bakanı  Zafer Çağlayan’ın katılacağını ayrıca Bakanlardan Ali Babacan, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Egemen Bağış, Nihat Ergun, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Hayati Yazıcı, Etoğrul Günay, ve Mehmet Şimşek’in davet edileceğini belriten Baş, toplantıya Dünya Odalar Fedarasyonu Başkanı Rona Yırcalı, Coca-Cola A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı gibi iş dünyasının önde gelen isimleri ile Dünya İş Konseyinin Başkanı, bölge başkanları ve yardımcılarının da katılacağını söyledi.

  Bu kongreye 2 binin üzerinde tüm dünyadan işadamlarının iştirak edeceğini  ifade eden DEİK Yönetim Kurulu üyesi Şaban Baş, yurt içi ve yurt dışından gelecek işadamları ile ikili görüşmeler yapılabileğini, bu nedenle  tüm işadamlarının bu kongrede yer almaları gerektiğini söyledi.  Bunun için DEİK’in internet sitesinden işadamlarının kayıt yaptırması yaptırmalarını isteyen Baş, kendisinin de kongrede Afıka-Ortadoğu Körfez Oturumunda  konuşmacı olarak bulunacağını söyledi.

  DEİK Saymanı Şaban Baş, Çukurova Bölgesinden işadamlarının DEİK’ü üye olmalarını da isteyerek, DEİK üyeliğinin yararları hakkında şunlari söyledi:

  ‘’Çağımızda, sınai ve ticari işletmelerin bilgi gereksinimleri hızla artmaktadır. Siyasi, sosyal gelişmeler de dünya pazarlarındaki ve teknoloji alanındaki gelişmeler kadar iş süreçlerini etkileyebilmektedir. Dolayısıyla firmalar giderek daha fazla çok yönlü bilgi mekanizmalarına ihtiyaç duymaktadır. DEİK, üyesi olan firmaların ve kuruluşların bilgi gereksinimlerine karşılık vermek için sürekli bir araştırma faaliyeti içindedir. Bu faaliyet firmalardan gelecek yeni talepleri de gözönüne alarak gelecekte daha da geliştirilecektir. Gözardı edilmemesi gereken bir diğer husus, DEİK’in önemli sayıda ülke ile kurduğu temas ağlarının ülkemizin tanıtımında en etkin araçlardan biri haline gelmiş olmasıdır. Bu, DEİK’in kurucularının ve üyelerinin ortak çabalarının bir sonucudur. DEİK’in faaliyetlerine katılan tüm firma ve kuruluşların dolaylı veya dolaysız olarak bu tanıtım çabasına da katkısı bulunmaktadır’ şeklinde konuştu.



932 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231