Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam230
Toplam Ziyaret1684985

CEYHUN,‘’EĞER MÜMKÜN OLURSA DEMİRTAŞ CEYHUN'UN ADININ YAZILI OLDUĞU TABELALARIN ONUN DOĞUM GÜNÜ OLAN 17 ARALIK 2011 TARİHİNDE KARARLAŞTIRILAN CADDEYE DOSTLARIYLA BİRLİKTE DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLARCASINA TAKILMASI BİZİ ÇOK MUTLU EDER’’


  Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bu ayki son oturumunda, sanata ve sanatçıya verilen önemin yalnızca Altın Koza Film Festivali ile sınırlı kalmadığını göstermek için  Meclis üyeleri, kentin çeşitli bölgelerinde yeni açılan cadde ve bulvara sanatçı ağırlıklı isimlerinin verilmesiyle ilgili komisyon raporunu oy birliği ile kabul etmesi coşkuyla karşılandı.

  Salbaş'ın Pirili Köyünden olan Merhum Yazar Demirtaş Ceyhun’un Oğlu Ozan Cehyun, karar için, ‘'Adana Belediye Meclisi'nin Demirtaş Ceyhun'un adının bir caddeye verilmesi kararı bizi çok mutlu etti" dedi.
  Aile adına AP (Avrupa Parlamentosu) eski Milletvekili Ozan Ceyhun, ‘’Adana'nın yetiştirdiği Türkiye'nin değerli insanlarından biri olan babam Demirtaş Ceyhun'un adının Adana'da bir caddeye verilmesi kararının geçtiğini öğrendik. Başta annem Günöz Ceyhun, kızkardeşim Asya Ceyhun ve ben olmak üzere torunları ile birlikte çok sevindik. Aynı duyguları amcam Turan Göbekli Ceyhun ve ailesi için de dile getirmek isterim’’dedi.
  Demirtaş Ceyhun'un adının Adana'da bir caddeye verilmesi kararına bu öneriyi sunarak öncülük eden Belediye Meclisi üyesi Bekir Sıtkı Özer başta olmak üzere tüm bu karara katkısı geçen ve onaylayan Belediye Meclisi üyelerine ailesi adına yürekten teşekkür eden Ceyhun, ‘’Eğer mümkün olursa Demirtaş Ceyhun'un adının yazılı olduğu tabelaların onun doğum günü olan 17 Aralık 2011 tarihinde kararlaştırılan caddeye dostlarıyla birlikte doğum gününü kutlarcasına takılması bizi çok mutlu eder. Elbette biz de ailecek bu önemli günde Adana'mızın gururu Demirtaş Ceyhun'un ailesi olarak bu onuru yaşamak için o caddede olacağız.Tekrardan teşekkürlerimizi iletiriz" diye konuştu.
  Adana Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda dün saat 11.00'da gerçekleşen Meclis Toplantısı'nda alınan karara göre, şu kişilerin isimleri caddelere verilecek:
"Aliye İzzet Begoviç, Arif Nihat Asya, Demirtaş Ceyhun, Yılmaz Güney, Abidin Dino, Kani Karaca, Sinan Tekelioğlu, Dr. Aşkım Tüfekçi, Nejat Uygur, Suna Kan, Mesut Mertcan, Hasibe Hatun, Yaşar Kemal, Aydın Gün, Mustafa Sağyaşar."



919 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231