Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam682
Toplam Ziyaret1681767

KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ 4 EYLÜL PAZAR GÜNÜ YAPILIYOR


KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞ TERTİP KOMİTESİ ÜYESİ VE TÜRK GÜREŞ VAKFI ADANA ŞUBESİ VE AYNI ZAMANDA YÜREĞİR BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ BAŞKANI OLAN İLYAS KARUBULUT, GEÇEN YIL BAZI SEBEPLERDEN DOLAYI YAPILAMAYAN GELENEKSEL GÜREŞLERİN 4 EYLÜL PAZAR GÜNÜ KIZILDAĞ YAYLASINDA GERÇEKLEŞTİRELECEĞİNİ SÖYLEDİ.


Geleneksel Karaisalı Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşlerinin 4 Eylül Pazar günü yapılacağı bildirildi.


Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreş Tertip Komitesi Üyesi aynı zamanda Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı ve Yüreğir Belediyespor Kulübü Başkanı olan İlyas Karabulut, geçen yıl bazı nedenlerden dolayı yapılamayan Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nin 4 Eylül Pazar  günü sat 10.00'da başlayacağını söyledi.


Karabulut, ata sporu güreşin en büyük merkezlerinden biri olan 1600 rakımlı Kızıldağ Yaylası'nda güreşseverlerin çok zevkli karşılamalar izleyecekelerini beliriterek, 11 sıkllette toplam 16  bin 150 Tl. turanında para ödülü konulduğunu ifade etti.  Karabulut, başpehlivana 2 bin lira para ödülününün verileceğini ayrıca çeşitli kuruluşular tarafından da güreşçilere teşvik ödülleri verileceğini açıkladı.


Güreş Tertip Komitesinde kendisinin yanı sıra  Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Karaisalı Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıtkı Polat, Karaisalılar Derneği Başkanı Ali Cengiz Taşçı, Güreş il Temsilcisi Yusuf İnce, KARSİAD Başkanı İsmail Demirikeser, Tatlıcı Köse Veli Karahan, Çevlik Köyü Muhtarı İbrahim Zopçuk, İşadamları Sabahattin Demirci, Dinçler Mağazası Sahibi Kadir Dinç  ve  Ali Ramazan Durmaz'ın bulunduğunu kaydeden Karabulut, güreşlerde Cazgırılığın Musutafa Sarı tarafından yapılacağını bildirdi.


3 Eylül Cumürtesi günü de saat 19.30'da Halk Konseri düzenleneceğini vurgulayan İlyas karabulut, Güreş günü Adana Büyükşehir belediye Otobüslerinin Çifte Minare Camii önünden saat 07.00'den itibaren  vatandaşları ücretsiz olarak  taşıyacağını sözlerine ekledi.



1272 kez okundu

Yorumlar

güreş     28/08/2011 15:35

Kzıldağ güreşlerinin yapılması için çabalayan Adana Karaisalı Mülletvekilimiz Fatoş gürkan Zopcuk başta olmak üzere Tüm emeği geçenlere çok tşk ediyoruz.Ve ALLAH razı olsun diyoruz.Güreşlere maddi ve manevi hiç bir katkı sağlayamam diyen bir Karaisalı Belediye Başkanını da ben dahil tüm Karaisalı halkı olarak KINIYORUZ.
Misafir - mert karaisalılı

istifa     28/08/2011 15:01

100 yldır Karaisalı'da yapılmakta olan Geleneksel Karaisalı -Kızldağ Güreşlerine 1 tl daha destek vermem diyen bir beleidye başkanının o koltukta 1 saniye dahi oturmaması gerektiğini ben ve tüm Karaisalı halkı düşünüyordur diye düşünüyrum.
Misafir - Öz_MURTÇU

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704