Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam407
Toplam Ziyaret1668049

Sinema sanatçısının cenazesi morgda kaldı

Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Orhan Gencebay gibi ünlü isimlerle 100'ün üzerinde filmde oynayan 'Cem Erman' adıyla tanınan 64 yaşındaki Süleyman Faik Durgun'un cenazesi birinci dereden akrabası gelmediği için morgda kaldı.

1980'de sinemaya noktayı koyduktan sonra emekliye ayrılan sanatçı Süleyman Faik Durgun, 2007'de Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri'nden emekli olan 50 yaşındaki Sevim Demiroğlu ile evlendi. Bir süre sonra boşanan çift, tekrar birleşip resmi nikah yaptırmadan Demiroğlu'na ait 100'üncü Yıl Mahallesi'ndeki evde yaşamaya başladı.

Eşi Demiroğlu'nun, Akçatekir Yaylası'na gitme teklifine "Yaylada benim canım sıkılıyor" diyerek gitmeyen Durgun, evde tek başına kaldı. Sevim Demiroğlu, dün öğle saatlerinde yayladan eve döndüğünde Zile basmasına rağmen Durgun'un kapıyı açmaması üzerine polise haber verdi. Çilingirle kapı açılırken, Durgun oturma odasındaki kanepede ölü olarak bulundu.

'50 KURUŞ ÇIKTI'

Oturma odasındaki kanepe üzerinde, sağ tarafına doğru yan yatar vaziyette cesedi bulunan sanatçı Durgun'un yanında bulunan eşyalar ise şöyle: Önünde yerde arka tarafları kesik bir çift ayakkabı, Rahmi Bey isimli kitap, sehpa üzerinde ise cep telefonu, çakmak, termos, bardak, siyah kordonlu saat, koltuk üzerinde ise Ömer Seyfettin'in 'Harem' adlı kitabı, tuvaletin karşısındaki odadaki sehpa üzerinde ise "Gözümden akan iki damla yaş" ibaresi ile başlayıp "Bu dünya neye yarar" ibaresiyle biten dört sayfa şiir yazılı not defteri, sayısal loto ve süper loto kuponları, 50 kuruş para.

Polisin evde yaptığı inceleme, odalarda karışıklık ve herhangi bir suç unsuru bulunmadı.

CENAZE BEKLİYOR

Kesin ölüm sebebi belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan sanatçının cesedi, yapılan otopsinin ardından sahiplerine teslim edilmeyi bekliyor. Cesedi almak için sadece sanatçının bacanağı Zeki Eker Adli Tıp Kurumu'na geldi. Sanatçının emekli maaşıyla mütevazi bir yaşam sürdürdüğünü belirten Eker, "Rahmetli, sanatçı dostlarının aramamasından yakınırdı.

Bu saate kadar kimse gelmediği gibi arayan da olmadı. Ağabeyiyle 25 yıl önce, kız kardeşiyle de 3 yıl önce bağlarını koparmıştı. Resmi nikahı bulunmayan eşiyle birlikte yaşıyorlardı" dedi. Öncelikle birinci dereden yakınana teslim edilmek üzere bekletilen cenazenin, gelen olmadığı takdirde bacanağına teslim edileceği öğrenildi.

Adana'DA TOPRAĞA VERİLECEK

İskenderun doğumlu olan Durgun'un cenazesi vasiyeti üzerine Adana'da toprağa verileceği öğrenildi.

1973 yılında Ses dergisinin açtığı yarışmada 3'üncü olup sinemaya adım atan Süleyman Faik Durgun, Özleyiş, Öfke, Üç Öfkeli Adam, Ağa Bacı gibi filmlerde başrol oynadı. 100'den fazla film çeken ve 'Cem Erman' adını kullanan Durgun, Saklambaç gazetesinde ve Kelebek'te yaklaşık 50 fotoromanda rol aldı. Özleyiş'te Zeynep Değirmencioğlu ile, Talihsizler'de Yıldırım Önal'la, Yüz Numaralı Adam'da Kemal Sunal'la birlikte rol aldı. 1989'da, 'Sahibini Arayan Madalya', 'Sen Yaşa', 'Canımın Canısın' ve 'Canımdan Can İste' filmlerinde oynadı. 'Şeytanın kurbanları' adlı televizyon dizisiyle de jübilesini yaptı.



1615 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436