Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam728
Toplam Ziyaret1686161

“Meclis üyeleri belediye şirketlerinde görev almamalı”

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, temiz siyaset adına başta kendi partisi olmak üzere, tüm belediye meclis üyelerine tarihi bir çağrıda bulundu. Siyasetin temizlenmesi için yasal engel olmasa da etik kurallara uyulmasını isten Özgümüş, meclis üyelerinin bağımsız ve özgürce görev ve denetimlerini yapabilmeleri için belediye şirketlerinde görev almamaları gerektiğini söyledi.

 

Yaptığı yazılı açıklamada Büyükşehir Belediye Meclisinin aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanının ve bağlı şirketlerin uygulama ve harcamalarını denetleyen bir kurum olduğuna dikkati çeken CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, “Bu şirketlerin yönetim kurulunda görev alan belediye meclis üyeleri bu şirketleri denetleyemeyecekleri gibi, kendilerini bu şirketin yönetimine atayarak oradan yüksek huzur hakkı almalarını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanının imar veya başka konulardaki yanlış uygulamalarına da karşı çıkamazlar” dedi.

 

Belediye  meclis üyelerinin bağımsız ve özgürce görev ve denetim yapabilmesi için belediye şirketlerine ve Büyükşehir Belediye Başkanına göbekten bağlı olmaması gerektiğinin altını çizen Özgümüş şunları söyledi:

“ÇUFAŞ adlı bir belediye şirketi var. Fuar binası ve alanının işletilmesini TÜYAP Fuarcılık firmasına verdiğinden, yılda sadece bir gün ve bir saat, sadece genel kurul günü faaliyet gösterir. Ancak bu şirketin, içerisinde meclis üyelerinin de bulunduğu yönetim kurulu üyeleri her ay huzur hakkı adı altında, vali maaşından fazla astronomik ücret alırlar. Büyükşehir Meclis üyelerinin, bağımsız ve özgürce görev ve denetim yapabilmeleri için, akçalı işlerde belediye şirketlerine ve dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanına göbekten bağlı olmaması gerekir. Bu nedenle başta, büyük paraların döndüğü Altın Koza A.Ş. olmak üzere tüm belediye şirketlerindeki meclis üyeleri görevlerinden ayrılmalı ve yeni dönemde görev almamalıdır. Bu çağrıyı temiz siyaseti başlatma ve örnek olması için önce CHP meclis üyelerine yapıyorum.”

 

Özgümüş, bu konuyu CHP Genel Merkez yönetimine de götüreceğini ve bunun bir parti politikası haline gelmesi için çaba göstereceğini de sözlerine ekledi.



1096 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231