Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam814
Toplam Ziyaret1682801

FEKE bELEDİYE BAŞKANINDAN GENÇ TARİHÇİLERE DESTEK SÖZÜ

 

 - GENÇ. TARİHÇİ ŞAMİL YAZAN VE A.LATİF DİNÇASLAN SAİMBEYLİ VE FEKEDE İNCELEMELERDE BULUNDUKTAN SONRA FEKE BELEDİYE BAŞKANI AHMET SEL VE YAZAR AHMET KAYTANCI’YI ZİYARET ETTİLER, SEL TARİHÇİLERE MADDİ VE MANEVİ YARDIM SÖZÜ VERDİ

 

Kayseri Erciyes Üniversitesinde doktorasını yapan A. Latif Dinçaslan ve Kozan Sancağı üzerine yüksek lisansını yapan Şamil Yazan Saimbeyli ve Feke’de incelemelerde bulundular.

 

   A. Latif Dinçaslan ve Şamil Yazan ilk önce Saimbeyli ilçesinde yaşayan şair ve yazar Ahmet Kaytancı ile görüştüler. Kaytancı genç araştırmacılara Saimbeyli İlçesinin tarihi ve turistik yerlerini gezdirirken,  “Sizler gibi genç tarihçilerin yetişmesinin Saimbeyli ve çevresi için büyük şanstır. Yaptığınız çalışmalarla bölge tarihi için büyük bir katkı sağlayacaksınız. Ermeni meselesi dünya gündemini meşgul ettikçe Saimbeyli de sık sık gündeme gelecektir ve bu yüzden bizim de bu konuda bir şeyler söyleyecek bir sözümüzün olması gerekir. Bu yüzden sizin gibi genç tarihçilerin yapacağı çalışmaları çok anlamlıdır. ”dedi.

  Genç tarihçiler Saimbeyli’de tarihi mekanlara sahip çıkılmadığını gördüklerini ifade ederken, Ahmet Kaytancı ise bu konuda yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.

 

  SEL’DEN TARİHÇİLERE DESTEK SÖZÜ

  A.Latif Dinçaslan ve Yazan daha sonra Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel’’i de ziyaret ettiler. Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, genç tarihçilerin bölgeyi araştırmalarının kendisini sevindirdiğini belirterek, çalışmalarında maddi ve manevi tüm katkıları yapabileceklerini söyledi.

Saimbeyli ve Feke’yi gezen A. Latif Dinçaslan daha önce ‘’Zeytun ve Çevresindeki Ermeni İsyanları’’ isminde yayınlanmış bir kitabı bulunduğunu ve Hacın ve Çevresinde Ermenilerin Siyasi Faaliyetleri üzerine doktora yaptığını belirtti.

  Şamil Yazan ise’’İmamoğlu Tarihi’’ ve Fikret Aslan’ın ‘’İmamoğlu İlçesi’nin Tarihçesi ‘’ isimli eserini düzelterek yayınladığını ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde ‘’Kozan Sancağında Yaşayan Ermenilerin Siyasi Faaliyetleri ‘’ isimli tez çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini tamamladığını kaydetti.



1909 kez okundu

Yorumlar

saimbeyli     19/11/2013 17:19

millieğitim niye yasaklıyosa
Misafir - sanane

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398