Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam1190
Toplam Ziyaret1687699

Adana'da Teröre Lanet Gösterisinde BDP Taşlandı

Adana'da Teröre Lanet Gösterisinde BDP Taşlandı

PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ndeki saldırısında 13 askerin şehit edilmesi, 7 askerin yaralanması Adana'da 'Teröre Lanet' eylemiyle protesto edildi. Yaklaşık 15 bin kişi PKK'ya lanet yağdırırken, polis barikatını aşan 500 kişilik grup, Bdp il binasını taşladı. Öfkeli grubu polis biber gazıyla dağıttı.

Uğur Mumcu Meydanı'ndan toplananlar, ellerinde Türk Bayraklarıyla Atatürk Caddesi'nde yürüyüşe geçti. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz', 'İmralı basılsın, Öcalan asılsın' sloganları attı. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan protesto eyleminde grubun Ziyapaşa Bulvarı'ndan eylemin başlangıç yeri olan meydana yürümesine izin verildi. Ancak yürüyüşe katılanlar, öngörülen güzergah yerine İnönü Caddesi'ne yöneldi. Bu sırada çevik kuvvet polisleri kol kola girerek grubun geçişini engelledi. Engellenen kalabalık, bir ağızdan İstiklal Marşı okudu. Bir süre sonra yeniden harekete geçen protestocular, Çakmak Caddesi'ne yürüyüp, 5 Ocak Meydanı'na ilerledi. Kalabalık arasında bir kişi aşırı sıcak nedeniyle baygınlık geçirdi, ambulansla hastaneye sevk edildi.

5 Ocak Meydanı'nda da polis engeliyle karşılayan gruptan bazıları, Atatürk Anıtı'nın önüne gelip, İstiklal Marşı okudu. Polisin çemberinden kurtulan yaklaşık 500 kişi, ara sokaklardan Bdp il başkanlığının bulunduğu Cemal Gürsel Caddesi'ne ulaştı. Bu grupta bulananlardan bazıları çevreden topladıkları taş, sopa ve su dolu pet şişeleri Bdp il binasına fırlattı. Bdp binası çevresinde önlem almaya çalışan polis, gruba biber gazıyla müdahele edip, dağıttı. Müdahale sırasında gözaltına alınan olmadı.



586 kez okundu

Yorumlar

iyigormek     18/07/2011 11:06

acımızı provake ettirmeyelim suçlular 1 değil 5 değil Terörist grup hakkında herhangi bir istihbarat alınmadı mı? Alındı ise neden değerlendirilmedi? Saldırı haberinin alınmasının ardından kobra türü helikopterler neden bölgeye geç sevk edildi Çatışma kaç saat sürdü? Birliğe ilk yardım ne zaman ve hangi askeri birlik tarafından ulaştırıldı?
Misafir - ahmet

AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406