Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam399
Toplam Ziyaret1668041

Vali İlhan Atış, Çatalan Hidroelektrik Santralini inceledi

 

Vali İlhan Atış, Çatalan Hidroelektrik Santralinde incelemelerde bulundu.

Vali İlhan Atış, Çatalan HES İşletme Müdürlüğü' nün ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Vali Yardımcıları, Merkez ilçe Kaymakamları, Merkez İlçe Belediye Başkanları, İl Jandarma Komutanı J.Kur.Alb. Mehmet Özer Güneş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve Çatalan HES İşletme Müdürü Hasan Kahraman ile birlikte Çatalan Sosyal dinlenme tesislerinde bir araya geldi.

Vali İlhan Atış, beraberindeki konuklar ile birlikte, Çatalan HES İşletmesinde incelemelerde bulunarak, İşletme Müdürü Hasan Kahraman’ dan santral hakkında bilgiler aldı.

Çatalan HES İşletme Müdürü Hasan Kahraman, Termik Santrallerde ısı enerjisi, buhar türbinleri vasıtası ile elektrik enerjisine çevrildiğini, bu santrallerde ısı enerjisinin elde edilmesi için kullanılan yakıt cinsinin linyit, fuel-oil ve doğal gaz gibi pahalı yakıtlar olduğunu belirtti.

Jeotermal Enerji Santralleri ve Rüzgâr Santrallerin daha ekonomik üretim yaptıklarını vurgulayan İşletme Müdürü Hasan Kahraman “Her biri 56,3 MW’ tan toplam 168,9 MW’lık üç üniteden teşkil etmiş olan Çatalan HES’ in yıllık enerji üretim kapasitesi 596.000.000 kwh tır. Baraj kurulduğu tarihten itibaren sürekli gelişim göstermiştir” dedi.

İşletme Müdürü Hasan Kahraman ayrıca Enerji Santrali, Şalt Sahası, Çatalan HES Karakteristik Değerleri, Dolu Savak ve Düşü Havuzu, Ulaşım ve Sosyal Tesisler, İşletmenin Konumu, Çatalan HES’ deki son durum ve yıllara göre gelen su miktarları hakkında da bilgiler verdi.

i inceledi



1597 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436