Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam190
Toplam Ziyaret1684287

“Milli irade tutuklu kalamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, “Milli irade tutuklu. Cumhuriyet Halk Partisi bu demokrasi ayıbına seyirci kalamaz, içine sindiremediği için de Meclis’te yemin etmiyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün açıkladığı 16 maddelik manifestonun arkasında olduklarını, baskı, tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceklerini belirten CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, gelişmelerle ilgili sorduğumuz soruyu yanıtlarken, “Demokrasi tarihi bedel ödeyenlerle dolu. Biz de, Sayın Genel Başkanımızın önderliğinde, demokrasi ve insan hakları için her tür bedeli ödemeye hazırız” diye konuştu.

İktidar partisi AKP kanadından çeşitli tehdit ve şantaj açıklamaları yapıldığını da vurgulayan CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet Halk Partisi, tarihi boyunca hiçbir dönemde, tehdide, şantaja boyun eğmemiştir. Biz bir demokrasi, insan hakları mücadelesi veriyoruz. Milli iradenin önündeki engellerin kaldırılması için mücadele ediyoruz. Ülkemizde çok partili rejimi ve demokrasiyi getiren bir parti olarak, demokrasinin, hukuk devletinin, güçler ayrılığının ve milli iradenin ayaklar altına alınmasına karşı çıkıyoruz. Güçler ayrılığı ilkesine inanıyoruz. Yargı vesayetine de, yargı üzerindeki vesayeti de kabul etmiyoruz. Vatandaşın verdiği oya sahip çıkmak, demokrasiye, seçme ve seçilme hakkı ile milli iradeye sahip çıkmaktır. CHP olarak şunu açık ve net olarak söylüyoruz: Kendi yurttaşının oyuna sahip çıkmayan, çıkamayan bir parlamento, ülkesinin çıkarlarına da, demokrasiye de, temel hak ve özgürlüklere de, milli iradeye de sahip çıkamaz. İnsan hakları ve demokrasiyi her yerde ve her koşulda savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz. Tüm bu nedenlerle Meclis’te yemin etmeme eylemimiz sürecektir.”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık vurguladığı gibi milletvekillerine dokunulmazlık istemediklerini dile getiren CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, Tutuklu milletvekillerinin yeminden sonra da yargılanmalarına karşı çıkmadıklarını kaydederek, “Cumhuriyet Halk Partisi, sadece hukukun üstünlüğünü, TBMM’de halkın iradesinin egemen olmasını, evrensel hukukun gereği olarak seçilen milletvekillerinin yeminlerini ederek yasama görevine katılmalarını istiyor. Bunun için bedel ödenecekse buna da hazırız. Genel Merkezimizin, Sayın Genel Başkanımızın ve TBMM Grubu’muzun bu konuda alacağı her kararı destekliyoruz” dedi.

 



743 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351