Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam834
Toplam Ziyaret1681041

Yaylalara özel vaaz programı

Adana İl Müftülüğü'nce, yaz mevsimi nedeniyle yaylalara göç eden vatandaşların dini yönden aydınlatılması, milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi amacıyla özel olarak 'vaaz ve irşat programı' düzenlendiği kaydedildi.

Adana'daki tüm yayları kapsayacak şekilde program oluşturulurken, 17 Haziran'da başlatılan etkinliklerin 18 Temmuz tarihine kadar da devam edeceği bildirildi. Başta Pozantı olmak üzere Aladağ, Kozan, Feke, Saimbeyli, Karaisalı ve Tufanbeyli yaylalarındaki camilerde gerçekleştirileceği belirtilen vaaz ve sohbetlerin halkla iç içe verileceği dile getirildi. İl Müftüsü İsmail Canbolat'ın da katılımıyla gerçekleştirilen 'vaaz ve irşat programı'na da yoğun ilgi gösterildiği belirtildi.

Söz konusu programda Kur'an eğitiminin yanı sıra ibadet, Üç Aylar ve Ramazan'a hazırlık vatan sevgisi, kardeşlik, milli birlik ve beraberlik gibi konuların da işlendiği vurgulandı. Ayrıca etkinlikler çerçevesinde vatandaşlarla yapılan sohbetlerdeyse din görevlilerinin, sorun ve sıkıntıları da dinleyerek, kendilerine yöneltilen sorulara da yanıt vermeye çalıştığı anlatıldı. Vaaz ve İrşat Programı bünyesinde görev alacak olan personelin, aynı zamanda da yaylalardaki 'Yaz Kur'an Kursları'na devam eden öğrencilerin de derslerine katılarak, burada öğrencilere rehberlik yapacağı kaydedildi.

Tüm bunların yanında cami ve Kur'an Kursları'nın eksiklikleri ve irşat programı sonundaki aksaklıkların rapor edilerek, hizmetteki verimliliğin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmeye çalışacağı ifade edildi. Özel vaaz ve irşat programının, ayrıca 'Ramazan Özel Programı' içerisinde de yer alacağının altı çizildi.



988 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704