Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam35
Toplam Ziyaret1667677

Altın Kozad’a ‘Onur Ödülleri’ Özgentürk, İnanır Ve Çehre’ye verilecek

   Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenecek Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde geleneksel “Yaşam Boyu Onur Ödülleri” Yönetmen Ali Özgentürk ile oyuncular Kadir İnanır ve Nebahat Çehre’ye verilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Altın Koza Film Festivali’nin bu sene 17-25 Eylül 2011 tarihleri arasında organize edileceğini belirtti.

Festival kapsamında Özgentürk, İnanır ve Çehre’nin filmlerinden oluşan seçkilerin izleyiciyle buluşacağını kaydeden Aldırmaz, sinema yazarı Burçak Evren’in yine bu üç isimle ilgili kitapları kaleme alacağını ifade etti.

Aldırmaz, Yaşam Boyu Onur Ödülleri’nin 17 Eylül Cumartesi günü yapılacak açılış töreniyle sahiplerini bulacağını bildirdi.

TÜRK SİNEMASINA 936 BİN LİRALIK ÖDÜL DESTEĞİ

Festival kapsamında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması da gerçekleştirilecek. Ayrıca, dünya sineması seçkisi, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergiler de sinemaseverlerle buluşacak.

Bu yıl yarışmalarda dağıtılacak ödül miktarları toplamda 936 bin liraya çıkartıldı. Parasal ödüller tüm kategorileri kapsayacak biçimde yeniden düzenlendi. En iyi filme 350 bin TL ödül verilecek. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ‘en iyi oyuncu’ dalları ile ‘en iyi sanat yönetmeni’ ve ‘en iyi kurgu’ dallarında da akçeli ödüller verilecek. Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması kapsamında ‘en iyi belgesel’, ‘en iyi canlandırma’, ‘en iyi deneysel’ ve ‘en iyi kurmaca’ kategorilerine verilecek olan ödüllerin miktarı da artırıldı.

 



519 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339