Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam388
Toplam Ziyaret1682375

2011 Altın Fiyatları-2012 Altın Fiyatları- Yükseliş Sürecek mi?


Uluslararası finans çevrelerinde altın fiyatlarıyla ilgili hakim görüş, doların euro karşısında mevzi kaybı sürdüğü sürece yükselişin devam edeceği yönünde.

Ayrıca Libya’daki operasyonun devam etmesi ve Ortadoğu ülkelerinde gerilimin sürmesi de yatırımcıların güvenli liman olarak görülen altına yönelişini sürdüreceği anlamına geliyor.

Standard Bank analisti Walter de Wet, “Önümüzdeki altı ay boyunca altın ve gümüş fiyatlarının güçlü seyrini sürdürmesini bekliyoruz. Ancak kısa vade için bir geri çekilme yaşanabilir. Çünkü yükseliş büyük oranda euro’nun dolar karşısında güçlenmesinden kaynaklanıyor” dedi.

ALTIN FİYATLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Sector Investment Managers fon yöneticisi Angelos Damaskos da değerli metallere ilginin artmasını dolardaki değer kaybına bağlarken, “Yatırımcılar varlıklarını değerini muhafaza edebilecekleri araçlara yönlendiriyorlar. Dolar düşüyor, petrol de yükseliyor. Bu, altının da artmaya devam edeceği anlamına geliyor” dedi.

Altına ilgisi artan devletler de var. Bunlardan birinin de Çin olduğu tahmin ediliyor. JP Morgan’ın Çin’de hisse senedi ve emtia piyasaları bölümünün başındaki Jing Ulrich, Asya devinin çoğu dolara endeksli kağıtlarda duran rezervinde altının payını artırmakta olabileceğini söyledi. Ulrich, Çin’in elindeki altın rezervinin 2003’ten bu yana yüzde 76 artışla 1.054 tona ulaştığını ancak bunun toplam rezervlerin ancak yüzde 2-3’üne denk geldiğini söyledi. Ulrich, “Son dönemde muhtemelen ellerinde altının miktarını artırdılar ancak son rakamları bilmiyoruz” dedi.

Petrolle birlikte yükseldi

Tüm dünyada gıda ve petrol fiyatlarındaki artış gelecek dönemde enflasyonun yükseliş eğiliminde olacağı beklentisini artırdı. Altındaki yükseliş mart başından beri, özellikle petroldeki artışa paralel hızlandı. 1 Mart’ta, Mısır’daki karışıklıklar nedeniyle petrol fiyatları artınca altının onsu da 1.434 dolarla yeni bir rekor kırmıştı. Aradan bir hafta geçtikten sonra ise petrol fiyatlarının son 2.5 yılın zirvesine çıkmasının etkisiyle altın 1.444 dolara kadar yükselmişti.

Öte yandan dikkat çeken bir başka nokta da altın ve gümüş fiyatları arasındaki makasın giderek daralıyor olması. Dün Londra’daki işlemler esas alınırsa bir ons altının karşılığı 38.86 ons gümüş oldu. Bu, 1983 Eylül ayından bu yana görülen en düşük seviye. Son bir yılda altının fiyatı yüzde 29 artarken gümüşün fiyatı iki kattan fazla yükseldi.

Altın Fiyatlarında Yeni Hedef

Euro Bölgesi’nde faiz artırım beklentilerinin güçlenmesine bağlı olarak değer kaybeden dolar karşısında altına talebin arttığını gözlemledik. Günün genelinde 1451,50-1462,55 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık %0,31 oranında değer kazandı.

Euro Bölgesi`nin yanısıra ABD`den de beklenen veriler mevcut.Sabah saatlerinde aşağı yönlü gözüken Altın 1454,55 ons/dolar seviyelerinde.Kısa ve orta vadede bize göre satışın daha uygun olduğu kanısındayız.

DESTEK : 1440,70 – 1451,40

DİRENÇ : 1469,50 – 1480,20

(Kaynak: Bilgi Yuvası: Serdar Yıldırım)



1348 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398