Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam1145
Toplam Ziyaret1687654

Aile Sigortası’nı ev ev anlatıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolu Başkanı Göksu Günay, seçim çalışmaları kapsamında ev ev ziyaret ederek Aile Sigortası’nı anlattıklarını bildirdi.

CHP Adana İl Kadın Kolu Başkanı Göksu Günay, Aile Sigortası ile sosyal desteklerin bir lütuf gibi değil, bir yurttaşlık hakkı olarak sunulacağını belirterek, “Sosyal destekler doğrudan kadına verilecek, her ay kadının banka hesabına yatırılacaktır. Kamuya personel alımında, aile” sigortasından yararlanan aileler öncelik tanınacaktır” dedi.

Adana Kadın Kolları olarak, ASKUR projesini 2’şerli guruplar halinde daha önceden Aile Sigortası konusunda eğitim almış arkadaşlarının, sosyal yardımlarla geçinen aileleri gezerek konuyu evin kadınına anlattığını ifade eden CHP Adana İl Kadın Kolu Başkanı Göksu Günay, şöyle konuştu:

“21 Mart’ta başlayan çalışmaya Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam İlçe Kadın Kollarımız katıldı. Bugüne kadar Seyhan ilçemizde 6 mahallede 1393 ev, Çukurova ilçemizde 4 mahallede 1251 aile gezildi. Yüreğir ilçemizde 7 mahallede 656 aile, Sarıçam ilçede 1 köy, 4 mahalle 58 aile ziyaret edilerek ASKUR anlatıldı. İki haftada toplam 3358 aileye ulaşıldı. Karataş, Ceyhan, Yumurtalık ilçelerimiz kadın kolları da pazartesi gününden itibaren Aile sigortasını ilçelerinde anlatmaya başlayacaklar. Diğer ilçelerimizin kadın kolları da ziyaret edilerek önümüzdeki günlerde projenin uygulanması için çalışma yapacağız.

Ailenin bütün yükünü çeken kadınlar aile sigortası projesini dikkatle dinleyerek çeşitli sorular yöneltmektedirler. En önemlisi yeşil kartlarının iptal edilip edilmeyeceği sorusudur. ASKUR projesi ile kimsenin yeşil kartının geri alınmayacak, yeşil kartlar, genel sağlık sigortası kapsamında devam edecek ve eğitim de parasız olacak.”



824 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406