Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam647
Toplam Ziyaret1669033

"Gıda Fiyatlarındaki Artış ve Küresel Açlık Tehlikesi" konulu panel perşembe günü yapılıyor

8. Yayın Yılına ‘Merhaba’ diyen Çukurova Deltası, dikkatlerden

kaçtığı kaygısını duyduğu bir önemli sorunu kamuoyu ve ilgililerle

paylaşmak üzere  küresel açlık tehlikesini masaya yatırıyor
2008 yılında başlayarak dünya çapında tartışma yaratan ve küresel kriz nedeni ile gündemden düşer gibi olan  gıda fiyatlarındaki artış 2010’dan itibaren yeniden alevlendi. Ülkemizi ve tarımsal politikalarımızı yakından ilgilendirdiği yadsınamayacak olan bu önemli soruna küresel açlık tehlikesi yaşayan çeşitli dünya ülkeleri de  çözüm arıyor. Türkiye'de ise Mart ayı itibariyle yıllık yüzde 13.4'e varan gıda fiyatları artışları dikkat çekiyor. Ülkemiz, gıda fiyat artışında gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında 5. sırada yer alıyor. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde gıda harcamalarının, hane halkı tüketimleri içinde daha büyük payı oluşturduğu göz önüne alındığında fiyat artışlarındaki etkinin daha şiddetli hissedildiği açıkça ortaya çıkıyor.

Tüm bu gerçeklerden yola çıkarak hareket eden ve tarım sektörüne 8 yıldır hizmet veren Çukurova Deltası, "Gıda Fiyatlarındaki Artış ve Küresel Açlık Tehlikesi" başlıklı panel düzenleyecek.

Çukurova Deltası 8. yıl etkinliği kapsamında düzenlenecek paneli Yeni Adana Gazetesi ve Çukurova Deltası İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüregir yönetecek. 7 Nisan 2011 Perşembe günü saat 10.30'da Yeni Adana Gazetesi Ahmet Remzi Yüregir Toplantı Salonu'nda (Abidinpaşa Caddesi. Yüregir İşhanı, Merkez Bankası karşısı, K.5 Seyhan-Adana) düzenlenecek panele Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Şahin Yeter ve Gıda Mühendisleri Odası (GMO) Adana Şubesi 2. Başkanı Dr. Özgür Gölge konuşmacı olarak katılacak.

Tarım sektöründe tüm paydaşların kürsüsü olmayı sürdüren Çukurova Deltası'nın bu önemli panelinde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.



857 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339