Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam431
Toplam Ziyaret1668073

KARAİSALI MARAŞLI KÖYÜ SOLAR POMPALI İÇME SUYU İNŞAATI BAŞLADI



  Adana Karaisalı Maraşlı Köyü Emirler ve Mahmutoğlu Mahalleleri solar pompalı içme suyu projesi çalışmaları başladı.
  Adana İl Özel İdaresi'den alınan bilgiye göre, Emirler ve Mahmutoğlu Mahallelerinin içmesuyu ihtiyacını karşılamak amacını taşıyor. Ancak günümüzde artan elektrik tüketim maliyetleri karşısında, kendi elektriğini üreterek mevcut kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamak gerekliliği doğdu. Enerji üretimi yöntemlerini kırsal kesimdeki bölge halkına tanıtarak kullanıma teşvik ve destekte bulunmak amacıyla Adana İl Özel İdaresi,  enerjisini güneşten alarak çalışan ilk pompayı Maraşlı köyüne tatbik etti.

Yapılan açıklamada şu görüşelere yer verildi:
 "Projeden iki ünite faydalanmaktadır. 2010 yılı nüfus sayımına göre Emirler 58 hane 93 nüfus, Mahmutoğlu ise 45 hane 72 nüfustur. 2010 yılı İl Özel İdaresi içme suyu yapım programında bulunan proje kapsamında 12.275,00m. Boru döşenerek, 1 adet 75 tonluk su deposu ve 1 adet Terfi Binası yapılarak etrafı güneş panellerini alabilecek ölçüde tel çit ile çevrilmiştir. Ayrıca 30 adet Tahliye ve vantuz rögarı yapılarak, yine güneş enerjisinden faydalanarak çalışan tam otomatik klorlama cihazı takılmıştır.

Emirler ve Mahmutoğlu Mahallelerinin içme suyu ihtiyacı toplam 1,50 lt/ sn.dir. 2010 yılında açmış olduğumuz su kuyusuna güneş enerjisiyle çalışan dalgıç pompa sistemi kurulmuştur. Pompayı besleyen güneş enerji panelleri Terfi binasının yanında 2 adet beton kaide üzerine yerleştirilmiştir. Elde edilen enerjinin fazlası ise Terfi binasının içinde bulunan 4 adet aküde birikmekte olup, gece enerji gerektiğinde devreye girmektedir. Güneş enerjisi ile çalışan dalgıç pompamız Emirler ve Mahmutoğlu Mahallelerinin ihtiyacı olan 1,50 lt/sn. debiyi 100m. Hm. Olan 75 tonluk su deposuna basmaktadır. Depoda içme suyu klorlanarak şebekelere dağılmaktadır.

Projenin uygulanması ile temiz, sınırsız ve hammadde bağımlısı olmayan enerji kaynağından faydalanılmıştır. Ayrıca sistemin işletilmesinde önemli olan kriterlerden işletme masrafı yoktur. İhtiyacın olduğu yerde üretim ve hiç bir atık madde çıkmaması da sağlanmıştır."



844 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436