Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam897
Toplam Ziyaret1669283

Karaisalı'da Kuvayı Milliye Şenliği yapıldı

Geleneksel Karaisalı Kuvva-i Milliye Şenlikleri Yapıldı
Karaisalılılar Derneği Tarafından Düzenlenen Geleneksel Karaisalı Kuvva-i Milliye Kutlama Şenlikleri Karaisalı İlçe Merkezinde Kutlandı
Kutlama Şenlikleri Çadırlarında Kurulduğu Açık Alanda Mehteran ve Halk Oyunları Ekiplerinin Gösterisiyle Başladı ve Vatandaşa Sıkma ,Ayran ve Çeşitli İkramlarda Bulunuldu Protokol Konukları Kurulan Kıl Çadırlarda Ağırlandıktan Sonra Salon Proğramına Geçildi.
Proğrama Kuvva-i Milliye Derneği  İrfan Söker Başkanlığında Kalabalık Bir Grupla Katıldılar.
Salonda Bando Takımı Eşliğinde Saygı Duruşu Yapıldı ve İstiklal Marşı Okundu
Karaisalılılar Derneği Başkanı Ali Cengiz Taşcı'nın Açılış konuşmasının Ardından Karaisalı yı Tanıtan Slayt  Gösterimi Sunuldu.
Akparti  Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopcuk Bir Konuşma Yaparak Kuvva- Milliyenin Önemine Değindi ve Akparti Döneminde Yapılan Hizmetleri Anlattı.
Daha Sonra Kürsüye Çıkan Niğde Üniversitesi Emekli Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşdurmaz Kuvva-i Milliye Konulu Konferans Verdi.
Konuşmasında Karaisalıda Filizlenen Kuvva- Milliye Hareketini O Günün Şartlarında Gerçek Bir Vatanperverlik Göstererek Çukurovanın Kurtulmasında ki Mücadeleyi Gösteren Ecdadımızı Saygıyla Anıyoruz Dedi.
Prof. Dr. Ramazan Taşdurmaz Konuşmasında Karboğazında 1000 Kişilik Fransız Menil Taburunu 24 Neferimizle Esir Almamız Dünyada Geniş Yankı Uyandırmıştır dedi.
Karaisalılılar Derneği Yönetimi Konuşmacı Ramazan Taşdurmaz'a , Eski Başkanlarımızdan Selahattin Baysal'a, İsmail Özçete'ye Birer Plaket Verdiler.
Proğram Mahalli Sanatçılarımız Metin Şirinkaya ve Erol Kuşdemir'in Sahne Almasıyla Sona Erdi.
Proğrama Akparti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopcuk, Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Karaisalı Garnizon Komutanı. Eski Bakan Ersin Koçak, Eski Milletvekili Metanet Çulhaoğlu İl,İlçe Meclis Üyeleri ve Çok Sayıda Siyasi ve Kurum Amirleri Katıldı.  



1146 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339