Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam38
Toplam Ziyaret1685471

Aytaç Durak‘a 6. Uzaklaştırma

İçişleri Bakanlığı, soruşturmaların selameti gerekçesiyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkındaki görevden uzaklaştırma kararını 6. kez yeniledi. Durak, "Açığa alınmam bir yılı geçti. Bu bir Türkiye, belki de dünya rekorudur. Halen inceleme bitmemiş, 2 müfettiş daha gelmiş" dedi.

Aytaç Durak, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, hakkındaki görevden uzaklaştırma şekli, süresi ve soruşturmalar için gönderilen müfettiş sayısına dikkat çekti. Durak, "Savcılığa bir rüşvet kaseti ihbar etmiştim. Kasette adı geçen bazı meclis üyelerinin iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı beni 28.03.2010‘da açığa almıştı. Bir yıl geçti. Son gelen 2 müfettiş ile birlikte bu güne kadar 28‘i Mülkiye Başmüfettişi olmak üzere toplam 65 müfettiş inceleme yaptı. Sayın Vali son olarak yine ‘şartlar

değişmedi‘ demiş. İçişleri Bakanlığı da bugün ‘2 ay daha uzattım‘ diyor. Bu bir Türkiye rekorudur. Belki de dünya rekorudur. 27 yıl geriye kadar benim, aile fertlerimin, Adana Büyükşehir Belediyesi‘nin bütün geçmişi araştırıldı. Allah‘a şükür zimmet, irtikap, rüşvet, ihaleye fesat gibi tek bir suç bulunamadı. Denilebilir ki, Türkiye‘de bu kadar dürüst ve rasyonel çalışan belediyeler de varmış. Böyle diyenler haksız çıkmayacak. Bu arada Adana halkı tam bir yıldır seçtikleri başkanlarından hizmet
alamadılar. Ayrıca benim onurumla da oynandı. Adanalılar belediyede talan olduğunu konuşuyor. Belediye basılıyor. Gazeteciler dövülüyor. İhalelere fesat karıştıranlar tutuklanıyor. Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanı kalbine 11 kurşun sıkılarak öldürülüyor. Hatta Adana 1. Ağır Ceza‘da imar değişikliği ile ilgili rüşvetten 12 yıl hapis cezası ile yargılanan meclis üyesi, öldürülenden boşalan imar komisyonuna seçilebiliyor. Durumu basınımızın ve kamuoyunun takdirlerine sunuyorum" dedi.

Aytaç Durak, 28 Mart günü soruşturmanın selameti gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı‘nca iki ay süreyle açığa alındı. Her iki ayda bir görevden uzaklaştırma kararı yenilenen Durak, bakanlığın bugün yaptığı 6. uzatma kararı ile koltuğundan tam 14 ay uzak kalmış olacak.



816 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382