Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam12
Toplam Ziyaret1681097

Başbakan Adana'da coşkulu kalabalığa hitap etti

Erdoğan: Daha Az Alıyorsan Bize Oy Verme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘‘Şu anda dünyada işsizlik artıyor, küresel krizin etkileri devam ediyor ama biz de tam tersine işsizlik düşüyor‘‘ dedi.

Başbakan Erdoğan, Adana‘da düzenlenen toplu açılış ve TOKİ anahtar teslim töreninde, birilerinin Adana‘ya gelerek, ‘‘Adana‘da işsizliği nasıl istismar ederim, gençlere nasıl umut pazarlarım, oradan nasıl bir rant devşiririm‘‘ diye fırsat kolladığını söyledi.



Başbakan Erdoğan‘a Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu eşlik etti. Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri Adana Şakirpaşa Havaalanı‘nda Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ve diğer yetkililer karşıladı. Başbakan Erdoğan, havaalanından istasyon meydanına geçerek burada 75 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan konuşmasında, Kendilerinin gizli, saklı bir şeylerinin olmadığını belirten Erdoğan:

‘‘Ben Adana‘da işsizliğin olduğunu biliyorum, ama, bu ülkeye başbakan olduğum zaman Adana‘da bundan daha az değildi işsizlik. Daha fazlaydı şimdi daha az. Bir gerçeği her zaman söyledik, istasyon meydanı ve tüm Adanalılar şahittir. Biz (ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız) dedik. Hep böyle geldik huzurunuza. Her yıl tüm Türkiye‘de olduğu gibi Adana‘da da işsizliği kademe kademe düşürüyoruz. İşsizlik küresel kriz nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye‘de de artış gösterdi. 2009 yılında yüzde 14‘e kadar ulaştı. 2009 sonundan itibaren Türkiye‘de işsizlik düşmeye başladı.

Şu anda dünyada işsizlik artıyor, küresel krizin etkileri devam ediyor ama biz de tam tersine işsizlik düşüyor. En son 2010 yılı genelinde yüzde 11.9‘a kadar çektik. Şimdi son geldiğimiz nokta 11,4.

Türkiye genelinde 2010 yılında işsizlik 2009‘a göre yüzde 2.1 gerilerken bu bölgede yüzde 5.3 geriledi. Bu düşüş devam edecek. Kriz öncesi oranlara ineceğiz, ardından işsizliği daha da aşağılara çekeceğiz.‘‘

Erdoğan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi‘nde 2002 sonunda 171 firma faaliyet gösterirken, bugün bu sayının 314 olduğunu vurgulayarak, ‘‘Artış oranı yüzde 84. 2002‘de OSB‘de kaç kişi çalışıyordu. 12 bin kişi çalışıyordu. Sevgili Adanalılar şimdi OSB‘de 25 bin kişi çalışıyor. 12 bin nire, 25 bin niree... Artış oranı yüzde 108‘‘ dedi.

OSB‘de tüketilen enerjinin de yüzde 171 arttığını anlatan Erdoğan, ‘‘Bu ne demek. Demek ki üretim daha fazla, tüketilen su miktarı da arttı. Tekstilde sağladığımız teşviklerle Adana yeniden tekstil merkezi haline geldi. İşsizliği daha da aşağılara çekeceğiz. Adana tüm Akdeniz havzasının en büyük sanayi merkezi haline geliyor‘‘ şeklinde konuştu.

-HEDEF 2023-

Erdoğan, büyük düşündüklerini ve büyük hedefler belirlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

‘‘2023 itibarıyla Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Milli gelirimiz 2 trilyon dolara, ihracat 500 milyar dolara, kişi başına milli gelir 25 bin dolara çıkmış olacak. Şimdi çıkıyor bazı aklı evveller, ne diyor? Diyor ki (şimdi senin cebine 25 bin dolar giriyor mu)diyor. Bir defa bu söylenen rakam, herkesin cebine 25 bin dolar giriyor anlamında değil ki. Dünyada büyüme, gelişmişlik bu hesaplarla yapılır. Biz bu hesabı söylüyoruz. Herkesin cebine bu para giriyor, denilir mi. Makineden mamul mü çıkarıyorsun, herkesin cebine aynı para girecek. Bu mümkün mü? Ama, kafaları karıştırmak için ne söyleyebiliriz. Bir şey bulamayınca bunu söylüyor. (Senin cebine 25 bin giriyor mu) diyor. O beyefendiye sormak lazım acaba sen 25 binle mi idare ediyorsun. Onu, ona sormak lazım.‘‘

‘‘Hep birlikte büyüyeceğiz, başaracağız. Yarınlar bugünlerden daha iyi olacak‘‘ diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

‘‘Dün neydik bugün ne? Bir tane muhalefet partisinin lideri var, ileri geri konuşuyor, bu ara iyice dengeleri dağıttı. Diyor ki (Sekiz yıl önce mutfakta ne vardı) diyor. Benim Ayşe ablama, Fatma kardeşime soruyor. (Bugün daha iyiyseniz yine gidin, AK Partiye oy verin) diyor. Ben şimdi başka bir şey söylemiyorum. Bak her zaman bu meydanda söyledim. Eğer sekiz yıl öncesi asgari ücretle aldığın yumurtadan, aldığın sütten, aldığın ekmekten, aldığın peynirden daha az alıyorsan bize oy verme. Ama diyorum ki daha fazlasını alıyorsan o zaman bu beyefendiler bu işi bırakıp gidecek mi. Gidemezler. Dürüst değiller, samimi değiller.

Şimdi biz 2023 vizyonunu ortaya koyduk. Çünkü biz (3 Kasım 2002‘de çıraklık devri başlıyor, 22 Temmuzda kalfalık devri) dedik. Sevgili kardeşlerim, 12 Haziranda ustalık devri başlayacak.‘‘

Dünyada artık gündemi belirlenen Türkiye‘nin olmadığını, dünyada gündeme ortak olan, gündem belirleyen bir Türkiye‘nin bulunduğunu ifade eden Erdoğan, ‘‘Bunu böyle bilin. Şimdi bizi takdir etmeye başladılar. Hafıza kaydınızı tazeleyin. Eskiden birileri bir şeyler söylüyordu. Ne diyordu eskiden bazı liderler (Kim ne veriyorsa ben 5 fazlasını veriyorum) diyorlardı. Hatırlıyorsunuz değil mi. Şimdi çıkıyorlar 2023 hedeflerimizi taklit ederek meseleyi sulandırmaya çalışıyorlar. Bizim ayaklarımız yere basıyor. Hiçbir zaman ayaklarımız yerden kesilmedi, hesabımızı en ince detayına kadar yapıyoruz, hedeflerimizi ona göre açıklıyoruz. Sevgili Adanalı kardeşlerim taklitlerinden sakınınız.‘‘

Başbakan: Hastanelerden Cenazelerimizi Vermiyorlardı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye‘nin geçmişinde görülen, hastanelerde rehin tutulma döneminin sona erdiğini belirterek, “Cenazemizi bile vermiyorlardı, ne günler yaşattılar bize. MHP, DSP ve ANAP iktidarı döneminde cenazeleri alamıyorduk hastaneden. Bugün nereye geldik. Eksiklerimiz yok mu, var ama bunlar da giderilecek." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye‘nin geçmişinde görülen, hastanelerde rehin tutulma döneminin sona erdiğini belirterek, “Cenazemizi bile vermiyorlardı, ne günler yaşattılar bize. MHP, DSP ve ANAP iktidarı döneminde cenazeleri alamıyorduk hastaneden. Bugün nereye geldik. Eksiklerimiz yok mu, var ama bunlar da giderilecek." dedi.
 

  Başbakan, Hükümetleri döneminde bütün Türkiye’ye olduğu gibi Adana’ya da çok büyük hizmetler yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, “8 yılda Adana için büyük yatırımlar yaptık. Adana’nın sanayi kenti, uluslararası marka kent, Akdeniz’in yıldızı olması için çaba sarf ettim. 8 yılda yapılanları saymak saatlerimizi alır. Adana’da 4 bin 182 derslik yaptık. Okullara 18 bin 40 bilgisayar gönderdik. Üniversitede hukuk ve iletişim fakülteleriyle birlikte Biyoteknoloji Merkezi hizmete girdi. 38 milyon 35 bin ders kitabını ücretsiz dağıttık. 45 lira burs alan üniversiteli şimdi 240 lira alıyor. 150 lira da beslenme alıyor. İlk ve orta öğretimdeki çocuklara da burs veriyoruz.” dedi.

Hastanelerde rehin tutulma döneminin sona erdiğine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Cenazemizi bile vermiyorlardı, ne günler yaşattılar bize. MHP, DSP ve ANAP iktidarı döneminde cenazeleri alamıyorduk hastaneden. Bugün nereye geldik. Eksiklerimiz yok mu, var ama bunlar da giderilecek. Devletin hastanelerine herkes gidebiliyor. Sizi muayenehaneye davet ediyorlardı, parayı orada alıp hastaneye gel diyorlardı. Şimdi öyle bir şey var mı? Gözü olup da bunu görmeyenler var. Ama benim halkım bunu gösteriyor, gösterecek. Her hekime bir muayene odası tashih ettik. İstediğiniz hekime gidebiliyoruz. Adana’da herkesin özel doktoru var, aile hekimi sayesinde. Corc’un, Helga’nın özel doktoru olacak da Ahmet’in, Mehmet’in, Ayşe’nin neden olmasın, bunu başardık.

Adana‘da sağlık hizmetleri için harcanan para 315 trilyon. Adana’da 2002 yılında bir tane bilgisayarlı tomografi ile hizmet veriliyordu şimdi 6 oldu. Bir MR cihazı varken, 5 tane oldu. 12 diyaliz cihazı varken bugün 64 cihazımız var. Hastalarımızın çektiği çileleri hatırlayın.

TOKİ olarak 10 bin 290 konut uygulaması başlattık. 9 bin 194’ünü teslim ettik. Havalimanı‘nda gelen giden yolca sayısı 686 bin iken yüzde 314 artışla 2 milyon 814 bin oldu. Bizden önce hava yolu kaymak takımının yoluydu, şimdi halkın yolu oldu. Rekabeti açtık, 6 tane hava yolu var artık. Doğalgaz yoktu, şimdi var. Adana tarım şehri. Çiftçilerimiz için cumhuriyetin en büyük desteğini verdik. Halep oradaysa arşın Çukurova’da. 1 milyar 203 milyon lira tarımsal destek verdik, 2003 yılından 2010 yılına kadar. 2002 yılında 45 milyon lira olan tarımsal destek şimdi 4 kart arttı. Çiftçilere toplam 752 trilyon lire destek verdik. 12 Haziran‘dan itibaren ustalık başlıyor. Daha büyük projelerle durmak yok, yola devam.”



Başbakan Erdoğan: Lider Değişime Direnirse Zalimleşir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyük düşündüklerini ve büyük hedefler belirlediklerini belirterek, 2023‘te Türkiye‘nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyük düşündüklerini ve büyük hedefler belirlediklerini belirterek, 2023‘te Türkiye‘nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağını ifade etti.



Adana‘da düzenlenen toplu açılış ve TOKİ Anahtar Teslim törenine katılan Başbakan Erdoğan, İstasyon Meydanı‘nda Adanalılara hitap etti. 2023 hedefinde; Türkiye‘nin milli gelirinin 2 trilyon dolara, ihracatın 500 milyar dolara, kişi başına gelirin de 25 bin dolara çıkacağına işaret eden Erdoğan, "Şimdi aklı evvel birileri vatandaşa dönerek; senin cebine 25 dolar giriyor mu? Bu, herkesin cebine giriyor demek değildir. Dünyada gelişmişlik bu şekilde ölçülüyor. Makineden mamul mu çıkarıyorsun ki herkesin cebine aynı para girsin. O beyefendiye sormak lazım, acaba sen 25 lira ile mi idare ediyorsun. Yarınlar, bu günlerden daha iyi olacak, dün neydik bu gün ne! Bir muhalefet partisinin lideri ileri geri konuşuyor. Bu ara dengeleri iyice dağıttı. ‘8 yıl önce mutfakta ne vardı’ diye soruyor, ‘eğer bugün daha iyiseniz gidin AK Parti‘ye oyunuzu verin’ diyor. Eğer 8 yılı öncesi asgari ücretle peynir, süt, ekmekten daha az alıyorsan bana oy verme, eğer daha fazlasını alıyorsa bu beyefendiler bu işi bırakıp gidecek mi? Gidemezler, dürüst değiller, samimi değiller." diye konuştu.

Çıraklık ve kalfalık dönemlerini geride bıraktıklarını aktaran Başbakan Erdoğan, “3 Kasım‘da çıraklık devri başladı. 22 Temmuz‘da kalfalığı bitiriyoruz. 12 Haziran‘da da ustalık devri başlayacak. Dünyada gündemi belirlenen bir Türkiye yok, gündem belirleyen bir Türkiye var.” dedi.

"SEÇİM SANDIĞI UFAKTA GÖRÜNÜNCE ACELE POPÜLİST POLİTİKA ÜRETMEYE BAŞLADILAR"

Seçim sandığı ufakta görününce birilerinin alelacele popülist politika ürettiğini, birilerinin de vatandaşı tahrik ederek milleti galeyana getirerek oy avcılığına başladığını savunan Başbakan Erdoğan, “4 yıl beklediler şimdi ellerine taş alarak, polisin üzerine yürüyerek, milleti tahrik ederek seçim sürecine girdiler. Biz ayrım yapmadan yaratılanı yaratandan ötürü seviyor ve bu anlayışla sizi kucaklıyorum. Sivil itaatsizlik diyorlar. Allah aşkına bunun neresi sivil.

Bugüne kadar siz kendi iradenizle hareket ettiniz mi? Şiddete hayır derler şiddet uygularlar, özgürlük derler yazarlara, aydınlara baskı uygularlar, demokrasi derler gidip Meclis‘te oy veremezler. Özgürce hareket edemiyorlar. Talimat almadan adım atamıyorlar. Sonra da sivil itaatsizlik diyorlar. Bir tarafta normal Cuma namazı kılınıyor, bir tarafta kendilerine namaz kılıyorlar. Bizim inancımızda ayrımcılığa yer yok. Bunlar asla dikiş tutturamazlar. Bizim dinimiz birlik, sevgi, barış dinidir. Bu dine kimse istismarı sokamaz, bunlar sadece senaryo. Gelin 12 Haziran‘da artık bu oyunu bozalım, bu kirli tahrikleri, senaryoları tamamen açığa çıkaralım, doğuda batıda en uçlarda, etnik kökenden siyaset yapanlara demokrasi dersi verelim. Tüm oyunlara rağmen ülkeye kardeşliği getirdik, bunu daha üst seviyelere taşıyacağız." diye konuştu.

Ayrıca, Ortadoğu’da ve Kuzey Afrika’da önemli gelişmeler olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, “Tunus ve Mısır’ın ardından Libya, Suriye ve Bahreyn’de halklar değişim taleplerini dile getiriyor. Lider, ülkesi ve milletinin geleceği için vardır. Değişimi yönlendirecek olan liderlerdir. Lider değişime direnirse, halkın taleplerine kulak tıkarsa zalimleşir, halka kulak verirse tarihte, gönüllerde dualarla yer alır. Orta Doğu’daki ve Kuzey Afrika’daki liderlere, halkınıza silah doğrultmayın, onları dinlemek için çaba gösterin dedik.

"YARIN IRAK’A GİDİYORUZ, SONRA İNGİLTERE’YE GİDECEĞİZ"

Dış politikamızı ilkeler üzerinden yürütüyoruz. Dünyanın her yerinde halktan, demokrasiden yanayız. İnsanların ezilmesi, onların taleplerinin bastırılma pahasına, çıkarlarımız var diye zulme, hukuksuzluğa sessiz kalamayız. Biz bu değişimlerin sancısız ve sorunsuz gerçekleştirilmesi için çırpınıyoruz. Bu bölgelerde hem kendi vatandaşlarımızın hem oradaki kardeşlerimizin burnu dahi kanamasın diye çabalıyoruz. Türkiye’nin sözünün tüm dünyada ağırlığı var. Çözüm çabalarını ve diyalog girişimlerini her platformda dile getiriyoruz. Yarın Irak’a gidiyoruz, sonra İngiltere’ye gideceğiz, orada temaslarda bulunacağız. ABD, İngiltere, Suriye, Libya’daki başbakan ve taraflarla diyalog içindeyiz. Bir yandan ekonomiyi büyüttük, bir yandan da ülkenin itibarını artırdık. Ekonomisiyle demokrasisiyle dış politikasıyla daha güçlü hale geliyoruz. Türkiye, daha yükseklere taşıyacağız.“ ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan: Bir Muhalefet Lideri Bu Ara Dengeleri İyice Dağıttı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden bir parti genel başkanının dengeleri dağıttığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden bir parti genel başkanının dengeleri dağıttığını söyledi.

        Başbakan Erdoğan, Adana İstasyon Meydanı‘nda halka hitap etti. 75 tesisin ortak açılışının yapılacağı törende konuşan Erdoğan, isim vermeden bir parti genel başkanına yüklendi. Erdoğan şöyle konuştu: "Bir tane muhalefet partisinin lideri var, ileri geri konuşuyor. Bu ara iyice dengeleri dağıttı. Diyor ki, ‘8 sene önce‘ diyor ‘mutfakta ne vardı‘. Benim Ayşe ablama soruyor, Fatma kardeşime soruyor. Bu gün diyor eğer daha iyiyseniz gidin oyunuzu AK Parti‘ye verin. Ben başka bir şey söylemiyorum. Her zaman ben bu meydanda söyledim, eğer 8 yıl öncesi asgari ücretle aldığın yumurtadan, aldığın sütten, aldığın peynirden bugün daha az alıyorsan bize oy verme. Ama diyorum ki daha fazlasını alıyorsa o zaman bu beyefendiler bu işi bırakıp gidecek mi? Gidemezler! Gidemezler! Niye? Dürüst değiller. Samimi değiller."

Başbakanın konuşmasından sonra, Adana‘da yaptırılan 75 tesisin açılışı yapıldı. Bu arada, Başbakan‘ı dinlemeye gelen kalabalık arasında izdiham yaşandı. Bir bayan, izdiham nedeniyle fenalık geçirince, Erdoğan, konuşmasını yarıda keserek sağlık ekiplerini çağırdı.



774 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398