Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam688
Toplam Ziyaret1681773

Opr.Dr.Ali Naim Özgener için köşe oluşturuldu, doktorun kullandığı malzemeler sergileniyor

 bsk2

İstiklal Savaşı Gazisi merhum Opr. Dr. Ali Naim Özgener’in kullandığı tıbbi alet ve malzemeler BSK Metropark Hastanesi’nde sergileniyor. BSK Metropark Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yaşar Ergören, 14 Mart Tıp Haftası ve 18 Mart Çanakkale zaferi’nin yıldönümü nedeniyle hastane içerisinde bir köşe oluşturarak, Opr.Dr. Ali Naim Özgener’in anısını ölümsüzleştirdi.

  Başhekim Ergören, İstiklal Savaşı Gazisi merhum Opr. Dr. Ali Naim Özgener’in 1952 yılında vefat ettiğini, rahmetli eşi Sabiha Özgören tarafından eşinin kullandığı tıbbi alet ve malzemeleri güzel bir sepet içerisinde kendisine verdiğini belirterek, “Bugüne kadar titizlikle sakladığım kıymetli aletlerin BSK Metropark Hastanesi 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sergilenmesi beni mutlu etmiştir. Dedesi ve büyük annesi için katkılarından dolayı tüm Sayın Tarkan Kulak ve Özgören ve Kulak ailelerine teşekkürü borç bilirim” dedi.

   Daha sonra BSK Metropark Hastanesi hemşiresi tarafından Dr. Ali Naim Özgören’in kendi el yazısı ile yazdığı özgeçmişi okundu. Opr. Dr. Ali Naim Özgener’in 1895 yılında Adana’da doğduğu, 1914 yılında birinci dünya savaşında tıbbi üçüncü sınıfta iken çeşitli hastanelerde görev yaptığı, savaş sırasında cephelerde görev aldığını ve Büyük taarruz harekatına katıldığı bildirildi. Özgören’in daha sonra Adana’da hastanelerde çalıştığı, Adana Sağlık İl Müdürü olarak da görev yaptığı,1936 senesinde Adana Belediyesi ve daha sonra da İl Genel Meclisi üyeliklerinde bulunduğu ifade edildi. Özgören’in İstiklal Madalyası sahibi olduğu belirtilerek, 1947 yılında 31 Mart tarihinde vefat ettiği açıklandı.

  Dr. Ali Naim Özgören’in kızı Semiramis Kulak da yaptığı konuşmada ise, çok duygulandığını ve rahmetli babası ile ilgili anılarının tazelendiğini belirterek, BSK Metropark Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yaşar Ergören ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.

  Açılıştan sonra kokteyl verildi. Trio adlı grubunun çaldığı müzik eşliğindeki kokteylden sonra, Hastane doktorlarından Can Mustafa Eren ile eşi Dr. Dilek Eren tarafından  “Hindistan’da Sağlık” konulu slayt eşliğinde bir sunum yapıldı. Adana Tabip Odası tarafından hastane yönetimi ile tıbbi alet ve malzemelerle ilgili resim çalışması yapan Mesut Dikel’e birer teşekkür belgesi verdi.



1444 kez okundu

Yorumlar

sabiha özgören hakkında..     28/06/2011 02:45

Merhaba ben Sabiha ÖZGÖREN isimli opera sanatçısı hanımefendinin öğrencisinin, Sabiha hanımı veya eşinii tanıyan, bilen varmı, bana ulaşmanızı rica edeceğim.. 505 268 66 46
Misafir - ercüment yağız

sabiha özgören hakkında..     28/06/2011 02:38

Merhaba ben Sabiha ÖZGÖREN isimli opera sanatçısı hanımefendinin öğrencisinin, Sabiha hanımı veya eşinii tanıyan, bilen varmı, bana ulaşmanızı rica edeceğim.. 505 268 66 46
Misafir - ercüment yağız

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704