Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam652
Toplam Ziyaret1684749

HEKİMLERE “MUTLULUK” KONFERANSI


14 Mart Tıp Haftası Etkinlikleri kapsamında “Mutluluk” konulu konferans Adana Başkent Hastanesi Kışla Yerleşkesi toplantı salonunda gerçekleşti. Konferansa Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Şükrü Uğuz konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuh Demirpas ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Başkent Hastaneleri Merkez Müdürü Doç. Dr. Turgut Noyan, Başkent Hastanesi Kışla Yerleşkesi Başhekimi Doç. Dr. Sedat Yıldırım, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mete Baba, hekimler, hemşireler ve sağlık çalışanları katıldı.

KALİTELİ İLİŞKİLERE ÖNEM VERİLMELİ 

Mutluluk,  Mutluluk değişkenleri, Kimler daha mutlu, daha mutlu olma olasılığı, mutluluğun kaynakları, ilişkiler, olumluya odaklanma ve problemi tanımlama gibi konulara açıklık getiren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Şükrü Uğuz,” İstek ve ihtiyaçlar değişebilir. Ayırt edilemiyorsa mutsuzluk başlar. Mutluluğun % 50’si genetik, % 10’nu çevre, % 40ise kişinin kendine bağlıdır. Beden pozisyonumuz, yaptığımız egzersiz duygularımızı değiştirebilir. Olumlulara odaklanmak ruhsal ve bedensel iyilik halini artıracaktır. Yüksek gelir düzeyi, iyi olmak, iyi bir aile, iyi bir ev insanı mutlu eder. Kişinin kendine bağlı mutluluğu daha yüksektir. Geçmişe ve geleceğe hayal kurmak duygularımız değiştirebilir. İnsanlar hayal kurabilir. İstek (ihtiyaç) yüksekse mutsuzluk riski de yüksektir. Extensör kasları içeren egzersiz bedeni dikleştirir. Egzersiz antidepresan etki göstermez ama hareketsizlik depresan etki gösterir. Mutluluk için daha kaliteli ve daha güçlü ilişkiler kurulmalıdır. Daha yaratıcı ve daha mutlu insanlarla birlikte olunmalı, kaliteli ilişkilere önem verilmelidir. Arkadaşlar, Akrabalar, Duygusal birliktelikler/evlilikler, yeni aşklar, yeni arkadaşlıklar, en güzel kadın, en güzel erkek mutluluk kaynaklarıdır. Uzun ilişki formülü doğal olmak, zayıf yanlarımızı, korkularımızı paylaşabilmek, olumluya odaklanmaktır. İnsan olabilme gücü kıskançlık, hissetmemeliyim, bunlar bana yakışmaz, duyguları inkar çabası ciddi bedel ödetir, Çocuklar ve hayvanlar duygularını saklamaz, Kıskanabilirim bu benim nasıl davranacağımı belirlemez, Seçim yapabilirim. Kıskançlık, öfke, kin hepsi doğal, hepsi insani. Sınav öncesindeki olumsuz düşünce mutsuzluk getirebilir. Problemi tanımlamak önemli içsel mi? dışsal mı? geçici mi? kalıcı mı? Değerlerimizle uyumlu amaçlar peşinde koştuğumuzda haz ve anlamlılık bir araya gelir. Yapmalıyım (have to), İstiyorum (want) İkisi bir arada bulunduğunda mutluluk kendiliğinden gelecektir. Depresyon başlangıç yaşı 30 lar da idi 15 yaş altına indi” diye konuştu. Son dönemde sağlıkta yaşanan sıkıntıların ardından mutluluk üzerine verilen konferansın iyi geldiğini belirten Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuh Demirpas, “Mutluluk” üzerine verdiği değerli bilgiler için Doç. Dr. Şükrü Uğuz’a teşekkür belgesi verdi.


1247 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351