Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam399
Toplam Ziyaret1685832

Ozan Ceyhun. ''Adana'nın tanıtıma ihtiyacı var''

  Avrupa Parlamentosu (AP)  eski Milletvekili Adnalı Ozan Ceyhun, Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda Adana’nın bulunmamasına üzüldüğünü söyledi.

  Ceyhun, ‘’ Çarşamba Günü açılışı yapılan Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda Türkiye'nin aralarında Mersin'in de olduğu neredeyse tüm kentlerinin güzel bir şekilde tanıtımının yapıldığı Türkiye bölümünde gezerken üzüldüm. Adana gene yok. Oysa yıllardır Türkiye Tanıtımı'nın Almanya'daki tüm organizasyonunun en önemli ismi Hulisi Bayam Adana için koşturmaya hazırdı. Bu fırsat bu yılda kullanılamadı’’ dedi.

 Dünya çapında tüm tur operatörlerinin ve turizm firmalarının 2012'ye yönelik anlaşmalarını yaptıkları ve yeni turistik hedefler belirledikleri Berlin ITB çok önemli bir platform olduğunu ifade eden Ozan Ceyhun, ‘’ Bırakalım dünyayı sadece Alman Pazarı için bile harika bir olanak. Mersin ve Tarsus bu olanağı ustaca kullanmaktalar.

2011'i de kaçıran Adana'nın hiç değilse 2012'de bu fuarda yer alması bir olmazsa olmaz olmalı. Berlin İTB Adana'nın tanıtımı için çok ustaca kullanılabilecek bir turizm borsası. Ben bu konuda gelecek yıl için her türlü desteği vermeye hazırım. Bunun için "fahri danışman" diye tanımlanmama ihtiyaç yok. Adana aslında Mersin ve Tarsus ile birlikte Berlin'de temsil edilebilir. Bu sayede Mersin ve Tarsus'ta ufak standlarda olmak yerine Adana ile birlikte daha geniş bir alanda Çukurova olarak çok daha cazip bir konumda olabilirler. Tur operatörlerine tüm Çukurova'yı kapsayan teklifler sunulabilinir’’ dedi.

  Berlin'de bu yıl Antalya Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ödül aldığını söyleyen Ceyhun, ‘’Adana gerçekten Antalya'dan "Film Festivalleri ve Turizm" ve Şişli'den de "AB Merkezi Çalışmaları ve Tanıtım" alanında çok şey öğrenebilir. Adana'nın bence Almanya'da kaçırmaması gereken ikinci büyük fuar da Frankfurt Kitap Fuarı. Son yıllarda KKTC'nin de sürekli katılmaya özen gösterdiği bu fuar turizm açısından çok değerli.

Orhan Kemal'leri, Yaşar Kemal'leri, Yılmaz Güney'leri, Demirtaş Ceyhun'ları ve daha nice edebiyat ve sanat dünyasının değerlerini yetiştiren Adana Frankfurt Kitap Fuarı'nda sadece kendi yazarlarının kitaplarını sunsa ve onlara sahip çıktığını gösterse yeter’’diye konuştu.

  Avrupa Parlamentosu (AP)  eski Milletvekili Ozan Ceyhun. Frankfurt Kitap Fuarı'na tüm dünyadan gelerek gezen onbinlerce entellektüel aynı zamanda çok tatile çıkan ve tatilde de para harcayan insanlar bulunduğunun altını çizerek şunları söyledi:

  ‘’En güzel romanlara ve filmlere kaynak olan Çukurova ve Çukurova'nın incisi Adana'yı Kitap Fuarı'nda güzel bir şekilde tanıtarak Adana Turizmi'ne katkı sunulabilinir. Berlin Uluslararası Turizm Fuarını kaçıran Adana Frankfurt Kitap Fuarı'nı henüz kaçırmış değil. Bu fuar Ekim ayında olacağından eğer hızlı davranılırsa hemen bir stant ayarlamak mümkün. Ben bu konuda da yardımcı olmaya hazırım. Geçmişte son dakika da bile KKTC'ye yer sağlamak mümkün olmuştu. Şimdi zaman da olduğundan Adana için bu kolay olacaktır. Adana'nın imajının bu fuarlara çok ihtiyacı var. Dilerim bu önerilerim gerçekleşme şansı bulabilirler.’’

 



862 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231