Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam318
Toplam Ziyaret1701362

DEPREMDE VEFAT EDEN VATANDAŞLARIMIZ DUALARLA YÂD EDİLDİ

6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyerek 50 bin vatandaşımızın yaşamını yitirmesine sebep olan asrın felaketinin 1.yıl dönümü vesilesiyle Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Ramazanoğlu Camisinde sabah namazına müteakiben düzenlenen mevlide Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın dualar eşliğinde yâd edildiği mevlidin ardından basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Vali Köşger; bir yıl önce ülke olarak çok acı bir olay yaşadıklarını anımsatarak "Ülkemiz deprem kuşağında. Her türlü felaketlere hazırlıklı olmamız lazım. Bilimin, tekniğin gerektirdiği tedbirleri önceden almak lazım. Biz millet olarak kriz yönetimini beceriyoruz. Bir kriz olduğunda birbirimizle kenetleniyoruz. Bir millet olmanın gerektirdiği bütün gereklilikleri yerine getiriyoruz. Kriz yönetimini becerdiğimiz gibi risk yönetimini de becermemiz lazım. Binalarımızı sağlam yapmamız lazım. Zemine uygun imalatlar yapmamız lazım. Sadece deprem değil, ülkemiz aynı zamanda sel ve benzeri afetlere de maruz kalıyor. Bundan sonra yapacağımız bütün işleri sapasağlam yapmamız lazım." ifadelerini kullanan Vali Köşger, sözlerini bir daha böyle bir acının yaşanmaması temennisiyle sonlandırdı.

97 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138