Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam62
Toplam Ziyaret1702761

VALİ KÖŞGER, "ADANA’DA BİN 589 DEPREM KONUTU TESLİME HAZIR"

Vali Köşger, “İzmir'de depremi yaşamış ve orada da bu süreci vatandaşlarımızla birlikte yönetmiştik. Burada da aynı şekilde devam ediyoruz. Biz depremlerde şunu gördük konutların ne kadar lüks olduğu ya da ne kadar görkemli olduğu değil binaların sağ



 

Vali Yavuz Selim Köşger, depremzede vatandaşlarımız için Çukurova ilçesi Şambayadı Mahallesi’nde Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yapılan deprem konutlarında incelemelerde bulundu.

Konutların geldiği aşama hakkında basın mensuplarına bilgi veren Vali Köşger yaptığı açıklamada, Adana'da toplamda 8 bin 122 konut, dükkan ve ticari müessese hak sahibinin olduğunu söyledi, halihazırda ilimiz genelinde toplam 3 bin 204 adet afet konutunun TOKİ tarafından yapıldığını ve Çukurova Sarıçam ve Ceyhan ilçemizde bu konutların bin 589 adedinin şubat ayı sonuna kadar teslim edilmesinin planlandığını, Yumurtalık ilçesinde de inşası devam konutların olduğunu sözlerine ekledi.

Sözlerinin devamında İzmir’den Adana’ya geldiğini anımsatan Vali Köşger, “İzmir'de depremi yaşamış ve orada da bu süreci vatandaşlarımızla birlikte yönetmiştik. Burada da aynı şekilde devam ediyoruz. Biz depremlerde şunu gördük konutların ne kadar lüks olduğu ya da ne kadar görkemli olduğu değil binaların sağlam olması önemli. Türkiye'deki son yaşadığımız asrın felaketinde de TOKİ'nin yaptığı hiçbir binada en ufak bir çizik dahi olmadı. O anlamda bu binalar oldukça sağlam ve zemine uygun üretilmiş binalar. Jeolojik etütler yapılarak zemin durumuna göre ne gerekiyorsa ona göre yapılmış, inşa edilmiş binalar ve ben kendim bizzat gezdiğimde vatandaşlarımızın da tepkisinin o şekilde olduğunu biliyorum. Binalar oldukça yeterli. Bu bölgedeki binalar 3 + 1 ve hemen arkada gördüğünüz gibi zaten bu bölge oldukça gelişen ve lüks bir bölge. Villaların, müstakil konutların yapıldığı bir bölge. Bu bölgede böyle bir bina inşa edilmiş olması vatandaşlarımızı mutlu ediyor, tatmin ediyor.” dedi.

Hak sahiplerinin kura çekiminin şubat ayı sonuna kadar gerçekleşeceğini söyleyen Vali Köşger, “Şu anda süreci İçişleri Bakanlığımız ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız yönetiyor. Şubat ayı sonuna kadar kura çekimi gerçekleşecek ve vatandaşlarımız bu konutlara hak sahibi olacaklar.” dedi.

Diğer ilçelerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Köşger, “Toplamda Adana'da şubat ayı sonuna kadar 3 ilçemizde bin 589 konut teslim edilecek. Diğer taraftan da tamamlan ve inşaatı devam eden etaplar da var. Şu anda sahaya baktığımızda yüzlerce işçi sahada, gece gündüz demeden, bayram seyran demeden 7/24 çalışmalarına devam ediyor. Bu felaket ifade ettiğimiz gibi çok büyük boyutlu bir felaket, bütün ilçelerimizi etkilemiş durumda. Kırsal alanda dahil olmak üzere hak sahiplerine konutları süresi içinde teslim edilecek. Öncelikle bu enkazların kaldırılması, ağır hasarlı konutların yıkılması ve enkazlarının kaldırılması süreci devam ediyor. 8 bin 122 hak sahibi vatandaşımız müsterih olsunlar. Devletimiz en seri, en güzel ve en dayanıklı şekilde süresi içinde onlara hak sahibi oldukları binaları teslim edecek.” ifadelerini kullandı.

 

170 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419