Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam88
Toplam Ziyaret1702787

RESSAMLAR  DERNEĞİ KOLEK SİYONUNDAN SERGİ

Haber:M. Demirel Babacanoğlu

Adana Ressamlar Derneği Salime Kaman Sanat Galerisi’nde, derneğin koleksiyondan oluşan resimler 5 Ocak (2024) günü sergilendi.

Sergide; Ahmet Yeşil, Ayşegül Arcan, Ali Doğan, Ahmet Türe, Betül Omay Yazıcı, Birol Özdemir, Çiğdem Akdoğan, Devrim Erbil, Ethem Aydın, Filiz Yıldız, Güzin Akdemir, Habip Aydoğdu, Hikmet Karabucak, Haydar Vanlıoğlu, Hüseyin Sönmez, İbrahim Öztoprak, Lütfi Günay, Meltem Gökmen, Melek Altar,  Nesrin Karaca, Oğuz Yurttadur, Pulat Pakiz, Sevgi Genç, Ünal Kuş, Veysel Kubat, Yusuf Keş, Zübeyde Özdağ adlı sanatçıların yapıtları yer aldı.

Tablolar, özenle seçilmiş. Çizime, renge önem verilmiş, bir bütünsel görünümü kapsamaktadır. Birkaçını örnekleyelim. Yerimiz darlığından diğerlerine yer veremiyoruz!

Ethem Aydın’ının Torosları gösteren ince ince işlenmiş bir tablosu. Ressam bütüne/ayrıntıya, renge  çok önem vermektedir. Titiz, çalışkan bir ressamdı. Onu bir bisiklet kazasında yitirmiştik. Saygıyla anıyoruz.

Ahmet Yeşil, günümüzün ünlü ressamlarından biridir. Ele aldığı konuları ince ayrıntılarına kadar işlemeye çalışmaktadır. Son yıllarda halatlardan örnek alarak resimlerini oluşturdu. Artık halatlı resimler yapıyor… Ödüller hak ediyor, alıyor, selamlarız buradan.

Nuri İyem’in tarzına yaklaşan bir kadın portresi; boynu  kuğu boynu, saçları uzun omuzdan aşağı dökülmüş, gözleri ceylan, yüzü saydam biçimde betimlenmiş… Çekiyor ilgileri.

Bir porte, iç derinlik oldukça yüze çıkmış, kararlı bir duruşla bakıyor uzaklara; eksiği gediği göremeye çalışıyor… Başarılı…

Plato (yayla), dağlar arasında oluşmuş yüksek ova betimlenmiş. Uçsuz bucaksız gibi algılıyorsunuz… Birkaç ev, düzlükler, kıvrımlar gösterilmiş, o kadar…güzel.

15/ 01/ 2024, Adana

 

 

87 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419