Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam564
Toplam Ziyaret1701608

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI RESİM” SERGİSİ ADANA’DA AÇILDI

Türkiye’nin İrlanda Büyükelçiliği tarafından desteklenen projeye 2023 yılı boyunca 10 ayrı atölyede 129 kadın katıldı. İstanbul’da başlayan, Adana ve Hatay deprem bölgelerinde devam eden atölyelerde kadınlar şiddet üzerine konuştu, yaşadıklarını payl

 

Mavi Kalem tarafından yürütülen“Kadına Yönelik Şiddete Karış Resim!”projesi kapsamındaki sergilerin ikincisi Seyhan Belediyesi işbirliğiyleYaşar Kemal Kültür Merkezi’nde açıldı.

Seyhan Belediyesi2nin de destek verdiği proje hakkında bilgiler veren Tiraje Zeynep Yüreğir, "Kadına yönelik şiddeti gündemde tutmak, kadınlararası dayanışmayı desteklemek ve kadınların şiddete karşı tepkilerini sanat yoluyla ifade etmelerine aracılık etmek amacıyla yürütülen projeye 2023 yılı boyunca 10 ayrı atölyede 129 kadın katıldı. İstanbul’da başlayan, Adana ve Hatay deprem bölgelerinde devam eden atölyelerde kadınlar şiddet üzerine konuştu, yaşadıklarını paylaştı ve resim yaptı.Deprem bölgesinde yaşayan kadınların deprem ve kadına yönelik şiddet konulu deneyimlerini de paylaştıkları atölyeleri Ressam/HeykeltıraşMeryem Tomak uyguladı” dedi.

Mavi Kalem Yönetim Kurulu Üyesi Ressam/Heykeltıraş Meryem Tomak İstanbul’da Avcılar Belediyesi, Esenyurt Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana’da Seyhan Belediyesi, Hatay’da Defne Belediyesi ve Antakya Belediyesi’nin desteği ile gerçekleşen atölyelerde, 12 büyük boy resmin yanı sıra çok sayıda desen ve kadına yönelik şiddeti yansıtan çizimin üretildiğini belirterek, “Proje kapsamında yapılan ilk sergi 25-26 Kasım tarihlerinde Adalar Belediyesi işbirliğiyle ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı tarafından sağlanan mekân desteğiyle Büyükada Taş Mektep’te gerçekleşti. Türkiye’nin İrlanda Büyükelçiliği tarafından desteklenen projenin Adana’da gerçekleşen ikinci sergisi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde açılmasından onur duydum" diye konuştu.

Sergi açılışında İrlanda Başkonsolosluğu Misyon Başkan Yardımcısı Ronan Cunniffe, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da katılarak birer konuşma gerçekleştirdi.

Serginin İstanbul ve Adana’nın ardından Hatay’da devam edeceği bildirildi.

 

 

152 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138