Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam261
Toplam Ziyaret1700701

VARDA ULTRA TRAİL BAŞLIYOR

Toros Dağları, Belemedik, Çakıt Vadisi ve Varda Köprüsü bir uçtan bir uca tarihin içinde koşarak keşfedeceğiniz bir yarış deneyimi sizi bekliyor.

ADANA'NIN İLK PATİKA YARIŞI:VARDA ULTRA TRAİL’DE 8 ÜLKEDEN 750 SPORCU YARIŞACAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında şu bilgileri verdi:

“Adana Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda bu yıl ilk kez organize edilen ve Belemedik Tabiat Parkı, Kapıkaya Kanyonu, Çakıt Vadisi, Milli Parklar ve Varda Köprüsü'nü içine alan Uluslararası Varda Ultra Trail Koşusu 11 Kasım Cumartesi günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek.

3 ayrı parkurda İngiltere, Rusya, Tacikistan, Kırgızistan, Katar, Beyaz Rusya, Ukrayna ve Türkiye de içlerinde olmak üzere 8 ülkeden 70’i yabancı toplam 750 sporcunun yarışacağı Varda Ultra Trail, Adana Büyükşehir Belediyesi Ana Sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adana Valiliği, Türkiye Atletizm Federasyonu, Adana Running Club ve Rossist Event iş birliği ile düzenlenecektir.

Sporculara malzeme ve kitleri 10 Kasım Cuma günü Tren Garı Meydanında kurulan stantlarda dağıtılacak.

- 70 sporcunun katılacağı 67 km'lik Ultra Trail Koşusu 07:30'da Kapıkaya Kanyonu girişinde,

- 250 sporcunun katılacağı 27 km'lik Train Trail Koşusu 10:30'da Belemedik Tabiat Parkı'nda,

- 430 sporcunun katılacağı 14 km'lik Bridge Trail Koşusu 10:30'da Kapıkaya Kanyonu girişinde start alacak.

Tüm parkurları tarihi 1900’lü yıllara dayanan Varda Köprüsü'nde son bulacak organizasyonda Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sağlık, güvenlik ve organizasyon ekibi ile birlikte yaklaşık 400 kişi sporcuların sağlıklı bir şekilde yarışı bitirmeleri için saha içerisinde çalışacaklardır.

            Belemedik'te start alacak 27 km parkurda koşacak 250 sporcu trenle Belemedik'e gidecek.

            Doğa, spor, turizm, tarihin iç içe olduğu ve Adana'nın tanıtımı için marka organizasyonlardan biri olacak etkinlikte sporculara çanta, t-shirt, boyunluk, polar ceket ve çeşitli hediyeler verilecek.

            Parkurların tamamı Kapıkaya Kanyonu, Çakıt Vadisi, Milli Parklar, Toros Dağları ve Varda Köprüsünde gerçekleştirilecek.

            İlk kez düzenlenmesine rağmen katılım olarak beklenenden çok fazla ilgi gören organizasyonunun ödül töreni ise 12 Kasım Pazar günü saat 11:00'da Tren Garı Meydanında gerçekleştirilecek."

            Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın “Spor şehri Adana” hedefine doğru emin adımlarla ilerleyen ve son yıllarda birbirinden güzel ve farklı spor, kültür ve sanat etkinliklerine imza atan Adana Büyük Şehir Belediyesinin bu sene kentimize kazandırdığı “Varda Ultra Trail”  ilerleyen senelerde dünyanın en önemli spor etkinliklerinden birisi olacak.

158 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.172132.3010
Euro34.714534.8536