Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam587
Toplam Ziyaret1701631

CUMALİ KARATAŞ’TAN DÖRT ATATÜRK KİTABI

Cumali Karataş’ın, Cumhuriyet’in 100. Yılı anısına hazırladığı “Atatürk ve Sanat”, “Atatürk’ün Sanat Nutku” ve “Koca Sakarya” adlı inceleme ve şiir kitaplarının yanı sıra Atatürk şiirlerinden oluşan “Sevmek” adlı şiir kitabı  yayınlandı.

Adanalı Yazar Cumali Karataş’ın, Cumhuriyet’in 100. Yılı anısına hazırladığı “Atatürk ve Sanat”, “Atatürk’ün Sanat Nutku” ve “Koca Sakarya” adlı inceleme ve şiir kitaplarının yanı sıra Atatürk şiirlerinden oluşan “Sevmek” adlı şiir kitabı  yayınlandı. 

Yazarın “Atatürk ve Sanat” ile “Atatürk’ün Sanat Nutku” adlı inceleme kitaplarında Atatürk’ün sanatsal çabaları, girişimleri ve anıları yer alırken “Koca Sakarya” adlı Sakarya Savaşı şiirleri ile notalarıyla birlikte bestelenip TRT repertuvarına alınan, Polatlı Belediyesi Sakarya Türküleri Yarışması’nda derece alan ve cd’de yer verilen şiirleri de notalarıyla birlikte yer alıyor. Cumhuriyet’imizin 100. Yılında dört şiir ve inceleme kitabı yayınlanan Cumali Karataş, Cumhuriyet’in 100. yılı anısına dört Atatürk kitabının yayınlanmasından dolayı bir yazar olarak çok mutlu olduğunu belirtti.

Yılda üç kitabı yayınlanan Cumali Karataş’ın önceki yıl (2021) “Öykü Güneşim”, “Ali’min Öyküleri” ve “Alp’ten İnciler” adlı çocuk kitapları yayınlanırken, geçen yıl “Güneyli Çocuk” ve “Gurbet Eli” ve “Ahmet Remzi Bey Destanı” adlı şiir kitapları yayınlanmıştı.

 İlk şiirleri Ortaokul döneminde “5 Ocak” okul dergisinde yayınlanan ve aynı yıl destan yazıp, bastırıp, satarak halk ozanlığına ilk adımı atan Cumali Karataş “Sevda”, Öyle Kal”, “Çocuk ve Şiir” ile “Sevmek” adlı  şiir kitaplarını çıkarmış (2001); “Öykü Çınarı” adlı çocuk öyküsü seti,, “Postacı Adana Yollarında” adlı biyografik kitabı Adana Büyükşehir Belediyesi, “Çukurova Söyleşileri” adlı söyleşi kitabı da Seyhan Belediyesi tarafından yayınlanmıştı. (2017-2018).  Hâlen “Öykü Çağı” ve “Öykü Çağı” adlı çocuk setleri yayına hazırlanan Cumali Karataş MESAM Tam Üyesi olup, bestelenen 150 şiirinden 28’i, 30 kadar bestesinden ise 2’si TRT repertuarında bulunuyor.

106 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138