Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam916
Toplam Ziyaret1701960

SİZ HİÇ KESİRİ HAN'I GÖRDÜNÜZ MÜ?

TARİHİ HAN, TURİZME KAZANDIRILMALIDIR:Karaisalı'ya çok yakın olan Altınova Köyünde bulunan tarihi Kesiri Han'ın tanıtımının çok iyi bir şekilde yapılarak turizme kazandırılmalıdır.

Kesirihan, Altınova Mahallesi yakınlarında tarihi ipek yolu üzerinde 4.Murat’ın Bağdat seferine çıkması üzerine ordunun konaklaması amacıyla 1638 yılında yaptırılmıştır. Kervansarayın yaptırılmasında büyük emeği olan Bayrampaşa 60.000 kişilik Osmanlı ordusuyla Bağdat seferine katılarak Urfa yakınlarında vefat etmiştir. Bayram Paşa’nın bu kervansarayına Kesri ya da Kesrikhan denmesinin sebebi, artan yani kesret olan servetinden yaptırmasından dolayı olduğu düşünülmektedir.
Uzun yıllar tarihi ipek yolu ticaretine ve hac yolcularının konaklamasına ev sahipliği yapan koca kervansaray 1.Dünya savaşında Kuva-i Milliye çetelerince gizlenmek amacıyla kullanılmıştır. Kesiri Han, Toros tünellerinin açılmasıyla birlikte önemini yitirmiştir.

TARİHİ HAN, TURİZME KAZANDIRILMALIDIR

Karaisalı'ya çok yakın olan Altınova Köyünde bulunan tarihi Kesiri Han'ın tanıtımının çok iyi bir şekilde yapılarak turizme kazandırılmalıdır.

230 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777