Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam738
Toplam Ziyaret1701782

EĞİTİM-İŞ'TEN ADANA’DA Kİ OKULLARIN DA ÇEDES KAPSAMINA ALINMASINA TEPKİ

Seher Ergin, "Dernek/vakıf maskesi takmış tarikatlar MEB protokolleri aracılığıyla eğitimde cirit atmaya devam etmektedir" dedi.

Seher Ergin, "Proje süreciyle ilgili düzenli izleme ve değerlendirme faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere İlimize bağlı ekli listede isimleri belirtilen okullarımızın değerler kulübü öğretmenlerinin bilgilerine ihtiyaç duyulduğundan ekli listedeki bilgilerin titizlikle doldurularak, ilçenizce tek bir dosya halinde birleştirilerek, excel formatı bozulmadan 15/09/2023 tarihine kadar Müdürlüğümüz Din Öğretimi bürosuna gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim" denildiğini ifade etti.

Ergin konuyla ilgili açıklamasında şunlara dikkat çekti;

Dernek/vakıf maskesi takmış tarikatlar MEB protokolleri aracılığıyla eğitimde cirit atmaya devam etmektedir.

İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere birçok ilimizde devlet okullarına pedagoji eğitimi almamış din görevlisi atamasının önünü açan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)” kapsamında okullara “manevi danışman” adı altında imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve kuran kursu öğreticisi atanmasının üçüncü büyük ayağı ne yazık ki Adana olmuştur.
EMEP'li Sevda Karaca, okul öncesi eğitimde 1 öğün ücretsiz yemeğin kaldırılması iddiasını meclis gündemine taşıdı.
EMEP'li Sevda Karaca, okul öncesi eğitimde 1 öğün ücretsiz yemeğin kaldırılması iddiasını meclis gündemine taşıdı.
Anayasamıza, yasalara ve yönetmeliklere açıkça aykırı, laik ve bilimsel eğitimle taban tabana zıt olan ÇEDES protokolü eliyle eğitim biliminden pedagojiden bihaber, çocuklarımıza nasıl yaklaşılacağını bilmeyen yetişkinleri okullara sokmak travmatik etkileri de beraberinde getirecektir. Alanında uzman eğitimciler varken konuyla ilgisi olmayan kişileri ve yapıları eğitim sistemimize sokmak öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin mesleki itibarına hakarettir. Öğretmenlik mesleği yasada da açıkça tarif edildiği üzere bir uzmanlık mesleğidir. Eğitim-öğretim, tartışmasız eğitimcilerin

Bu protokol, Milli Eğitimin Amaç ve İlkelerine aykırıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim- öğretim işlerini Müftülüklere, Gençlik ve Spor Müdürlüklerine bırakamaz. Okullarımızda öğrencilerimizin yetiştirileceği her alanda öğretmenlerimiz ve rehber öğretmenlerimiz varken, manevi danışman, aile ve eğitim rehberi gibi alan dışı kişilere asla izin verilemez. Eğitim Fakültelerini bitirmiş 1 milyona yakın öğretmenimiz atama beklerken, İlahiyat mezunlarına veya Gençlik ve Spor Bakanlığının kadrolaşma amacı ile istihdam edilen personellerine iş alanı açılmasına izin vermeyeceğiz.
Eğitim-İş olarak; Anayasa ve mevcut mevzuatlara aykırı olarak yürütülen bu projelere son verilip, formasyonsuz ve pedagojik eğitimden uzak kişilere, eğitim kurumlarında eğitim-öğretim işlerinin devredilmesini reddediyoruz."(Kaynak:Habere Güven)

121 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777