Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam816
Toplam Ziyaret1701860

ADANA’DA “AŞIK VEYSEL FOTOĞRAF SERGİSİ” AÇILDI

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından Aşık Veysel Anısına düzenlenen “Gönülleri Gönüle Bağlama Günleri-2” etkinliklerin ilki “Aşık Veysel Fotoğraf Sergisi” ile başladı.

 

Vahit Şahin

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından Aşık Veysel Anısına düzenlenen “Gönülleri Gönüle Bağlama Günleri-2” etkinliklerin ilki “Aşık Veysel Fotoğraf Sergisi” ile başladı.

1 Eyll Dünya Barış Günü’nde küratörlüğünü Aşık Veysel’in torunu Nazende Süzer Gökçe ve eşi Gürsel Gökçe’nin yaptığı fotoğraf sergisinde 30 Aşık Veysel’in 30 fotoğrafı yer aldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Güneş, Kültür Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, Muhtarlık Daire Başkanı İbrahim Hakverdi, Altınkoza A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Orhan, Altın Koza Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Dağıstanlı, Koordinatör Sabri Ejder Öziç tarafından sergi açılış kurdelesi kesildi.

Açılışta ayrıca “Bilinmeyen Yönleriyle Aşık Veysel” kitabının yazarı Cengiz Yıldırım tarafından kitap imzalanarak etkinliğe katılanlara ücretsiz dağıtıldı.

Nazende Süzer Gökçe, İhsan Öztürk ve Utkan Mesci’nin konuşmacı olarak katıldığı “Dostların Seni Unutmadı Aşık Veysel “ konulu panelden sonra Mercan Erzincan, İhsan Öztürk ve Bağlama Takımı konseri gerçekleştirildi.

2.GÜN ETKİNLİKLERİ:

2 Eylül Cumartesi günü ise “Alevi Bektaşi Öğretisinde Deyişler-Nefesler” konulu panelde Prof. Dr. Cenk Güray, Dr. Ali Dağıstanlı, Dr. Gani Pekşen ve Dertli Divani konuşmacı olarak yer alacak.

Saat 19.00-19.45’te Albayrak Kardeşler konseri, saat 20-20.45’te Gani Pekşen konseri ve saat 21.00-22.00’de de Dertli Divanı konseri gerçekleştirilecek.

ARİF SAĞ KONSER 5 EYLÜL’DE

Bağlama Günleri 2 etkinlikleri 3-4-5 Eylül tarihlerinde devam edecek.

5 Eylül Salı günü Merkez Park Amfi Tiyatro’da Yılmaz Çelik, Muharrem Temiz , Tolga Sağ ve Arif Sağ konser verecek.

89 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777