Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam1087
Toplam Ziyaret1687596

KIZILDAĞ KÖYLERARASI FUTBOL TURNUVASI HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Turnuva, Kızıldağ Subattığı Aytaç Durak Spor Kompleksindeki statta, 2023 yılı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında, Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak. Bayram Tatillerinde tüm bayram günleri boyunca maçlar oynanacak.

2 Mayıs 2023 tarihinde Adana'da Hayal Park Civarında Aski Atatürk Spor Salonu’nda yapılan 2023 Kızıldağ Futbol Turnuvası Danışma Toplantısından sonra  “2023 Kızıldağ Yaylası Köylerarası Futbol Turnuvası Oyun Ve Katılım Şartları” açıklandı.

Doktor Uğur Ünaldı, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Birden fazla takım listesinde ismi bulunan oyuncular, sağlık raporu yerine geçen dilekçelerinde her iki takımın elinde de imzalı belge bulunması durumunda turnuvadan ihraç edilecekler ve diğer yıllar için turnuvaya alınmayacaklardır. İmzalı dilekçesi tek takımda ise o takımda tescil edilecekler ve diğer listeden silinecekler, ancak silindikleri listeye yeni isim yazılamayacaktır. Sağlık belgelerinde tarih önem taşımaktadır.

Küfür, rakibin kasıtlı sakatlanmasına sebebiyet veren hareket, hakem ve tertip komitesine sözlü ya da fiili saldırı turnuvadan ihraç sebebidir. Takım ya da oyuncunun veya her ikisinin de ihracına-ihracın süresine-2023 için Disiplin Komitesi, diğer yıllar için para cezası ve ihracın süresine Tertip Komitesi karar verir.Aladağ Turnuvasında disiplin suçu işleyenler Aladağ Turnuvası Düzenleme Komitesinin tümünün onayı ile Kızıldağ Turnuvasından da ihraç edilirler.

İki müsabakada üst üste sarı kart gören oyuncu 1 müsabaka oynamama cezası alacaktır. Toplamda üç sarı karta bir maç ceza verilecektir. Cezalar final dahil uygulanacaktır. Oyun gereği görülen direkt kırmızı kartlarda ceza iki maçtır.

Turnuvada sarı kart ve oyun gereği görülen kırmızı kart cezaları dışında tüm ihraç ve para cezaları oluşturulacak DİSİPLİN KURULUNCA verilecektir. Disiplin Kurulu bir önceki sezon en az çeyrek final oynayan ve bu yıl da turnuva için başvuran en fazla 8 takımın birer isim vermesi ile oluşturulacaktır. Tartışmalı durumlarda cezaları bu kurul verecek, kurulun koordinasyonunu tertip komitesi sağlayacaktır. Disiplin kurulunun aldığı kararlarda oy çokluğu aranacak, eşitlik halinde ağır olan ceza geçerli sayılacaktır

Başvurunun 16’nın altında kalması durumunda düzenleme komitesi davet usulü ile turnuvaya yeterli sayıda takımı davet eder ve aynı şartlarda takım kurmaları için 7 gün süre verir.

Turnuvada mücadele edecek takımlarda başkan ve takım hocasının disiplini sağlayabilmesine yardımcı olması amacıyla; turnuva esnasında ya da turnuvanın final maçı başladığı ana kadar olan zaman dilimi içerisinde herhangi bir takımın başkanı, antrenörü ya da yardımcı antrenöründen en az ikisinin dilekçe ile başvurması halinde takım listelerinde bulunan oyuncu ya da oyuncuları için Tertip Komitesi 1(bir) yıldan 3 (üç) yıla kadar (üç yıl dahil) turnuvalardan men cezası verebilir.

Listesinde 22 kişiden az kişi teslim edenler, ön eleme maçları oynandıktan sonra, elenen takımlardan istediği kadar ( yerli ya da yabancı) listesine ilave edebilecektir. Yerli statü boşsa yerliye, yabancı statü hakkı boşsa yabancı statüye, hemşeri beratı alanlar boşsa o statüye ekleme olabilecektir.

Turnuvada mücadele eden oyuncuların seyirci olarak olaylara karışması durumunda bir maçtan, turnuvadan men edilmesine kadar varabilecek cezaları disiplin komitesi verebilir. Takdir disiplin komitesinindir.

Turnuvaya katılan her takım en fazla 2 Hemşerilik Beratı almış oyuncuyu listesine yerli oyuncu gibi yazabilir. Yazılan oyunculardan sadece biri oyunda olabilir. Diğer oyuncu hemşerilik beratı alan oyuncu yerine ya da yabancı statüde sayılan oyuncunun yerine oyuna dahil olabilir. Oyun başlarken her ikisi de oynayacaksa yabancı statüde olan oyuncuların yerine oyunda sayılır.

Gerek ön eleme maçlarında gerekse turnuva esnasında oyuncularda oluşabilecek kaza ve yaralanmalarda, oyuncunun hastaneye transferi ve tedavi giderlerinde düzenleme komitesinin hiçbir sorumluluğu yoktur. Sorumluluk kişilerin kendilerine ve takım yöneticilerine aittir.”

İŞTE TURNUVA ŞARTNAMESİ

file:///C:/Users/vahit/Desktop/Downloads/2023%20TURNUVA%20%C5%9EARTNAMES%C4%B0.pdf

202 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406