Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam630
Toplam Ziyaret1696493

İYİ GÜNDE,KÖTÜ GÜNDE,HASTALIKTA SAĞLIKTA,ÖLÜM BİZİ AYIRANA DEK..

YAZAN. Nimet Olgun Çevik

Evliliğimizin daha ilk haftasında gittiğimiz doktorda ,doktorun yardımcısı ;

“vay yavrum daha bir haftalıkken  doktora geldiysen,bundan sonra çookk gelirsin!” demişti bizim 35 yıllık hastalık-hastane  serüvenimizi  önceden biliyormuş gibi..

 O gün bu gündür kâh ben,kâh eşim hastalık-hastane  maceramız devam ediyor.

Bundan 13 gün önce şiddetli karın ağrısıyla gittiğimiz acilden,genel cerrahide  bağırsak düğümlenmesi ameliyatıyla çıktı eşim. Tedavisi gazi üniversitesi hastanesinde devam ediyor.

 Evlenirken hani bir cümle söylenir;

“İyi günde,kötü günde,hastalıkta sağlıkta,ölüm bizi ayırana dek..”

İşte tam onu yaşıyoruz evliliğimiz boyunca . Zorlu-korlu günlerimiz de oldu,ferah-mutlu günlerimiz de.  Hastalık-operasyon -tedavi günlerimiz de oldu, iyi olduğumuz günlerimiz de. Öyle böyle 35 yılımızı beraber yaşıyoruz .  

Şimdi bunları niye yazdım?

Evlenmeyi düşünen, evlilik plânları yapan sevgili gençler!

Sevgi emektir. Sevgi fedakârlıktır . Sevgi her hâl üzere hayatın yükünü paylaşmaktır . İyi günde,sağlıklı zamanlarda herkes sevgisini gösterir ,asıl önemli-değerli ve gerçek olan zor günlerde,hastalık zamanlarında vefayı,sevgi ve şefkati göstermektir .

Hayat içerisinde duyuyoruz bazan ,eşi hasta olunca  veya bir kaza geçirip engelli kalınca diğer eş ayrılıp gidiyor,bitiriyor evlilik kurumunu. Yahut da çocukları hasta olunca evi terkeden eşler olabiliyor.

  Rabbimiz tüm ailelere huzur,mutluluk versin. Yüreğimizi metanet,sabır,merhamet ve şefkatle doldursun. Bizler sadece bu dünyada hoşça vakit geçirelim,gezelim,görelim,yiyelim ,içelim diye evlenmedik. Hayatın yükünü birlikte sırtlanalım ,zorluklara karşı birlikte göğüs gerelim ve gelecekteki ebedi cenneti birlikte hak edelim,sonsuz huzur ve mutluluğa birlikte kavuşalım,sonu cennete çıkan yolda birbirimize yoldaş olalım diye evlendik.

Rabbimiz tüüm hastalara hayırlısıyla iyilik,sağlık,afiyet  ihsan eylesin. Bundan sonraki kalan ömrümüzü geçmiş ömrümüzden daha güzel,daha hayırlı,daha erdemli eylesin.

Not: @dr.ahmetolgun a,@dr.neslihanolgun a,@oagirici ye ,sevgili aileme,tüm gazi üroloji ailesine,telefonla veya bizzat gelerek geçmiş olsun diyen tüm dostlarımıza içten teşekkür ve minnet duygularımızla…

97 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.184532.3134
Euro34.583334.7219