Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam872
Toplam Ziyaret1681957

Durak, "Belediye Başkanlığından istifa yok"dedi

İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturmanın selameti gerekçesiyle geçici olarak görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, milletvekili adayı olmayacağını açıkladı. Durak, "Adanalı bana başkanlık görevi verdi. İstifa yok. Adaylık düşünmüyorum, dokunulmazlık zırhı da istemiyorum" dedi.
2 günlük bir program kapsamında Adana´ya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya gelen ve milletvekili adayı olması beklenen Aytaç Durak, kamuoyunda oluşan bu beklentiyi boşa çıkardı. Durak, dokunulmazlık zırhına ihtiyacı olmadığını, bu amaçla da milletvekili adayı olmayacağını açıkladı.
Milletvekili adaylığı için istifa etmesi beklenen Durak, sürenin dolmasına 1 gün kala yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Sayın Bakanlık beni soruşturmaların selameti için 2 aylık geçici olarak görevden uzaklaştırmıştı. 1 yıl oldu. Geçicilik 1 yıl olur mu? Anayasamızın 127. maddesine göre ´Belediye başkanları 5 yıllığına seçilir´ der. İstifa, ölüm ve yargı kararı olmadan hiçbir başkanı kimse görevden alamaz. Anayasayı değiştirmeden TBMM dahi hiçbir başkanın 5 yıllık görev süresini kısaltamaz. Geçici uzaklaştırmanın kalıcı hale getirilmesi hukuka ve anayasamıza aykırıdır. Diğer taraftan deneyimli siyaset ve devlet adamı
sayın Abdülkadir Aksu, Bursa´da AK Partili İl Başkanları toplantısında seçilmiş belediye başkanları ve meclis üyelerine dönerek ´3 yıllık süreniz var. İstifa edip aday olduğunuzda yerinize gelen vekiller sizlerin yerini dolduramaz´ demiştir. Seçtikleri belediye başkanının iadesini beklemek Adanalılar´ın en doğal hakkıdır. Yargı veya hükümet Adanalıların en doğal hakkını elbette yerine getirecektir. Prensibim gereği gizleyeceğim işi yapmam, yaptığım işi gizlemem. Adanalı bana başkanlık görevi vermiştir.
Açığım yok. Milletvekili olarak dokunulmazlık zırhına da ihtiyacım yok. Bu sebeple istifa yok. Adaylık düşünmüyorum."



889 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398