Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam1029
Toplam Ziyaret1687538

AKŞENER DÖNDÜ, MİLLET İTTİFAKI TAM KADRO TOPLANDI

BAŞ DÖNDÜREN SİYASET:Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı toplantı öncesi, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak aday gösterileceği formül ile İYİ Parti Altılı Masa'ya döndü.

Akşener yeniden Altılı Masa'da

Millet İttifakı, henüz kesinleşmese de 14 Mayıs’ta yapılacağı belirtilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayını açıklamak üzere SP Genel Merkezzinde toplandı. Toplantıya, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını reddetmesiyle başlayan tartışmaların ardından ittifak bir araya geldi.

Toplantı öncesi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine İYİ Parti genel merkezine giden İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları adaylık krizini çözmek için yeni bir formül teklif etti. Yeni formül Masa'da yeniden birliğin önünü açtı.

Millet İttifakı'nın yarıda kalan toplantısı bugün 16.00 itibarıyla Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'un katılımlarıyla başladı.

Liderler toplantısı öncesi Ankara'da yaşanan son gelişmeler an an geriye doğru şöyle:

15.52: Masa 6 liderle toplanıyor
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi genel merkezine geldi. Kılıçdaroğlu, "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganıyla karşılandı.
Kılıçdaroğlu'nun ardından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Saadet Partisi genel merkezine geldi. Akşener'in girişi esnasında, "Halkın umudu Meral Akşener" sloganı atıldı.

15.34: Akşener Masa'ya döndü
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, “Sayın genel başkanımız milletimizin iradesi ve isteği doğrultusunda bir öneri getirdiğini ifade etmiştim. Sayın başkanların icracı, yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcı olması konusunda. Genel Başkanımız Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almıştır" dedi.

14.56: Kılıçdaroğlu ile Akşener görüştü
İYİ Parti Kılıçdaroğlu'yla bir otelde görüştü. Görüşmeye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katıldığı bildiriliyor.

Bu gelişmeler üzerine toplantı saati de ikinci defa ertelenerek 16:00'ya alındı.

14.37: İYİ Parti:
Akşener liderler toplantısına katılmayacak
İYİP Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel Başkan Meral Akşener'in Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki masa toplantısına katılmayacağını ve özel bir görüşmesi olacağını söyledi.

Daha önce İYİ Parti liderinin toplantıya katılacağı belirtilmişti.

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu da, bunun bir süreç olduğunu ve Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerisini sunduklarını ve yanıt beklediklerini belirtti.

14.28: İYİ Parti masaya dönüş sinyali:
Kurmaylardan dikkat çeken paylaşımlar

İYİ Parti görüşmesinin ardından Twitter hesabından “Nerede kalmıştık?” paylaşımında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu ise sosyal medya paylaşımında “Şimdi çok daha güçlü ve gür bir sesle” ifadelerine yer verdi.

14.01: Akşener'den Millet İttifakı'na yeni öneri
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu düzenlediği basın toplantısında "Genel Başkanımız Meral Akşener milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı kapsayıcı yeni bir öneriyi Millet İttifakı'na sunmuştur. İki belediye başkanının seçilecek 13. Cumhurbaşkanı'nın yetkili icracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması önerisi iletilmiştir" dedi.

13.42: İmamoğlu ve Yavaş, Meral Akşener'i ziyaret etti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olmaya çağırdığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti genel merkezindeki toplantıya gitti.

İmamoğlu, "Bugün çok önemli süreçte saygıdeğer Meral Akşener hanımefendiyi Mansur Yavaş'la ziyaret ettik. Bu görüşmeyi genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisiyle ziyaret ettik" dedi.
Yavaş, "Milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Bunu Akşener'e ilettik. Değerlendirecekler" ifadelerini kullandı.

13.10: İYİ Parti 'den ilk açıklama
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu "Genel Başkanımız masa toplantısına katılmayacak" açıklamasında bulundu.

47 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406