Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam1092
Toplam Ziyaret1687601

AKŞENER DEPREMİ MARAŞ DEPREMİNİN ÖNÜNE GEÇTİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Halkımız kaygılanmasın, biz her şekilde Erdoğan’ı da Erdoğan’ın propaganda makinasını da yeneriz, yeneceğiz. Emin olun yeneceğiz.”

Akşener, altılı masada 5 partinin Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istediklerini, partisinin ise buna karşı çıktığını bildirmiş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrı yaparak, "Millet sizi göreve çağırıyor" dedi. Akşener konuşmasının sonunda, "Ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız" demişti.

CHP'DEN TEPKİ

Bunun üzerine, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan tepki geldi.
Kaftancıoğlu, “Asla umutsuz olmayın :) Depremzede vatandaş: ‘Depremin kendisini belki unutabilirim ancak sonrasında yaşadığım ve ölenler şanslı dediğim o üç günü unutmam asla mümkün değil’ Halkımız ve yitirdiklerimizin yüzü suyu hürmetine hep birlikte öyle bir tarih yazacağız ki. Gİ-DE-CEK-LER!” dedi.

AKP'Lİ TURAN,"KENDİ BELEDİYE BAŞKANLARINI İKNA EDEMEMİŞLER"

AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "altılı masa" etiketiyle yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"12 ayda, 12 toplantıda en yakın ortağını, kendi belediye başkanlarını ikna edememiş; milletimizi mi ikna edecek?
En acınası da 'selamıyla Anadolu'yu ayağa kaldıracağını' zanneden Altılı Masa'daki küçük partilerin 2 mv için @kilicdarogluk'nun adaylığından başka vizyonlarının/söylemlerinin olamaması..
Erdoğan'ın yanında baş üstünde olmayı bırakıp KK’nun gölgesi olmaları:( Allah büyük!"


BELEDİYE BAŞKANLARINDAN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek açıklaması yapacağı ifade edildi.

ZORLU'DAN "DAYATMA" AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meral Akşener'in açıklamalarının ardından yayınladığı video mesaja yanıt İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan geldi.
Zorlu, "Uzlaşma, istişare ve halkın tercihi diyerek milletimize sunduğumuz taahhütler bizim için bir emanettir! Temel itirazımız, dayatmaya ve bu ilkelerin hiçe sayılmasınadır. Onun için hep milletimize inandık. İYİ Parti milletin kazanacağı nihai sofranın mimarı olma kararlılığındadır" dedi.

İMAMOĞLU, ANKARA'YA GİDİYOR

Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıktı. Mansur Yavaş’ın da Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapması planlanıyor.

MİLLET İTİTFAKI TOPLANIYOR

Millet İttifak'ından beş partinin lideri yarın saat 17'de Saadet Partisi genel merkezinde bir araya gelecek.

CHP MYK YENİDEN TOPLANIYOR
Akşener'in, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili açıklamalarının ardından bugün olağanüstü toplanan CHP MYK'nın yarın bir kez daha yapılacağı belirtildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 13.00'te başlayacak MYK'da, Akşener'in açıklamalarının ardından durum değerlendirmesi yapılacak.

MUHARREM İNCE "BEN YENİDEN ADAYIM"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Altılı Masa'da oluşan krizle ilgili olarak "Ben cumhurbaşkanı adayıyım. Akşener gelsin başbakan olsun" dedi.
TV100 yayınında konuşan İnce, "Adam 20 senedir kazanıyor, aptallık yapılırsa adama yeniden kazandırılır" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL,"HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ"

Akşener'in açıklamalarının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.
Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu'nun yer aldığı bir fotoğrafı paylaşan Özel, "Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Hep birlikte başaracağız. Hep birlikte kazanacağız" ifadelerini kullandı.

DESTİCİ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Artık İyi Parti, Altılı Masa'da değil. Ya yoluna kendisi devam edecek ya da Cumhur İttifakı ile birlikte hareket ederse bundan memnuniyet duyarız. Daha önce de Cumhur İttifakı'nın genişlemesine çok sıcak baktığımı ifade etmiştim" dedi.

BÜLENT GÜRSOY, İYİ PARTİ'DEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bülent Gürsoy, İYİ P Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını desteklemeyeceğini açıklamasının ardından partideki görevinden istifa etti. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyeceğini açıklayan Gürsoy, "Çayı koy yeniden başlıyoruz.." dedi.
Gürsoy'un paylaşımı şöyle:
"Değerli dostlarım,
AKP iktidarını geriletme mücadelesine destek vermek için kuruluşundan beri içinde olduğum, başlangıçta Yüksek İstişare Kurulu üyeliği, sonrasında da iki dönem GİK üyeliğinde bulunduğum, halen Ortadoğu Politikaları Başkanlığı Danışmanlığı görevini sürdürdüğüm İYİ Partiden,
Tarihi bir süreçte, Türkiye'nin aydınlık geleceği açısından kritik önem taşıyan bir seçim öncesinde toplumun umutlarını yok eden bir kararla, fiilen; Millet İttifakı'nın dağıtılması ve 6'lı Masanın bozulması kararı verilmesi, bu kararın hangi arka planla, hangi aktörler ve etkenlerle verildiğinin tarafımca anlaşılamaması, son 2 yılı aşkın süreçte kaynağı ve sebebi çözümlenemeyen kararlar alınması, popülerlik kavramı peşinden koşularak oyun bozmak üzerine iki belediye başkanının siyasi teamüllere aykırı yaklaşımlarla peşinden koşulması ve/veya ayartılmaya çalışılması, sonuçta da yıllardır verilen mücadelenin seçime aylar kalan bir süreçte heba edilmesi nedeniyle, istifa ediyorum.
AKP'nin geriletilmesi mücadelesinde bugüne kadarki süreçlerin başlatılması ve sürdürülmesi konusunda önemli başarılar göstermiş olan, önümüzdeki süreçteki toplumsal ihtiyaçların yönetimsel olarak karşılanması konusunda mevcut aktörler içerisinde en yetkin isim olduğunu düşündüğüm sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekliyorum.
Saygılarımla bilgilerinize sunarım."

DP GİK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Akşener'in açıklamalarının ardından Demokrat Parti (DP) Başkanlık Divanı, Genel Başkan Gültekin Uysal başkanlığında olağanüstü toplandı.

HDP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin MYK'sini toplarken, HDP de yarın saat olağanüstü MYK toplantısı kararı aldı.
HDP'den yapılan açıklamada Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK), son siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere yarın saat 14.00'te olağanüstü toplanacağı bildirildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN VİDEOLU YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİP Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarının ardından Twitter hesabından yeni bir video yayımladı.

Videoyu, 'Soframızı büyütmeye devam edeceğiz. Sabırla…' başlığıyla paylaşan Kılıçdaroğlu, videoda şunları söyledi:
“Sevgili halkım. Biz bu yola çıkarken hep, Halil İbrahim sofrasından bahsettik. Çünkü, ‘bu sofraya bu ülkenin tüm renklerini davet etmemiz gerekir’ dedim. ‘Yoksa bu ülke iflah olmaz’ dedim. Türkiye’nin bütün renklerini birleştire birleştire kazanmak için yola çıktık. Soframız böylece gittikçe genişledi. Çünkü amaç sadece ceberut sarayı göndermek ya da değiştirmek değildi. Amaç; aynı zamanda yeni, güzel bir Türkiye oluşturmaktı.
Bu sofraya o oturmasın, bu oturmasın diyerek bu ülkeyi toparlayamayız. Birilerini hor görerek, göz ardı ederek Türkiye’yi değiştiremeyiz. Bu Türkiye’yi, 20 senedir yaşıyoruz zaten. Erdoğan gitsin ama Erdoğanizm gelsin; bu da olmaz. Tarihi sorumluluğumuz var bizim.
İttifakımızın diğer ortakları medyaya çıkıp hakaretler etmiyor. İttifaka zarar veren demeçler hiç vermiyor. Hiçbirinin ittifak içinden oy devşirmeye çalıştığını da görmedim. Sürekli aynı oldular, birbirini tekrar eden hamleler. Biz ülkeyi siyasal operasyonlarla yönetmeye talip olmayacağız. Hepimizin sorumluluğu var ve sorumlu davranacağız.
Bana gelince, ben bu saatten sonra değişmem. Ben birleştiririm. Birleştirmeye de devam edeceğim. Sofra büyümek zorunda. Bunu da kimse durduramaz. Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğin, Erdoğan dilinin yerinin olmaması gerekirdi. Bu sofraya oturanlar böyle oturdu. Kalkan da ancak bu sebepten kalkacaktır. Umudum ne için bir araya geldiğimizin farkındalığı ile sakin olmamız, bu sofraya herkesi davet etmemizdir, birilerinin kalkması yerine tüm renklerimizin oturmasını sağlamamızdır.
Onun için ne ben ne de partimdeki yol arkadaşlarım herhangi bir gerginliğe izin vermeyecek, alet olmayacağız. Biz sorumlu davranmaya devam edeceğiz. Kimseyi geride bırakmayacağız. Türkiye’nin tüm vatandaşları bu sofraya davetli olacak. Halkımız kaygılanmasın, biz her şekilde Erdoğan’ı da Erdoğan’ın propaganda makinasını da yeneriz, yeneceğiz. Emin olun yeneceğiz.”

 

59 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406