Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi22
Bugün Toplam990
Toplam Ziyaret1686423

YENADER,"JAPONYA İLE “DEPREM TECRÜBESİ ADINA ‘STRATEJİK İŞBİRLİĞİ’KURULMALIDIR”

YENADER Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, "Türkiye'nin bilim insanları ile Japonya'nın bilim insanlarını bir an önce bir araya getirerek, süreci hızlandırmamız büyük yarar sağlayacaktır” dedi.

Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği (YENADER) Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin yaptığı açıklamada; Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA)'nın deprem ve doğal afetler konusunda uzunca bir süredir Türkiye ile en yoğun işbirliğini yürüten kuruluş olduğunu söyledi.
Alkin, şunları söyledi:
"1999 Gölcük Depremi sonrasında, İstanbul deprem riskinin en iyi şekilde yönetilmesi adına, ilgili bakanlıklar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çok yoğun ve ciddi çalışmalar yürütüldü. Bu nedenle, Türkiye açısından, yılda en az 1000 deprem yaşayan ve tarihi bir tecrübeye sahip olan Japonya ile Türkiye arasında köklü ve önümüzdeki 25, hatta 50 yıla dayanacak bir deprem ve doğal afet 'stratejik işbirliği' adımı, Japonya ile akıllı cihazlara yüklenecek depremi bir kaç saniye önce tüm vatandaşlara duyuracak uygumalar, Türkiye'nin her yerine yerleştirilecek sensörler noktasında yürütülecek çalışmalar, Türkiye ile tarihe, ortak kültürel değerlere dayalı kadim dostluğu olan Japonya'nın büyük bir hevesle üstleneceği, bu konuda maddi ve manevi her türlü desteği seferber edeceği bir süreçtir. Türkiye'nin bilim insanları ile Japonya'nın bilim insanlarını bir an önce bir araya getirerek, süreci hızlandırmamız büyük yarar sağlayacaktır” dedi.

 

86 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382