Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam1005
Toplam Ziyaret1687514

DEPREM KARAYOLLARINDA DA YIKIMA NEDEN OLDU

JMO, "Otoyolları ve diğer karayollarını deprem başta olmak üzere afetlere karşı dayanıklı ve trafiği aksatmayacak şekilde düzenlemesi gerekmektedir" açıklamasında bulundu.

Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu,"Fay üzerinde yer alan karayolları, köprüler, viyadükler, tüneller depremden ağır hasar gördü. Karayollarının bir bölümü depremin ilk günlerinde ulaşıma kapandı"
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu,Depremin Karayollarında da Yıkıma Neden Olduğunu şöyle açıkladı:
"Gölbaşı Erkenek tüneli, Adana Şanlıurfa otoyolu, Bahçe-Gaziantep Batı Kavşağı, Malatya-Yazıhan, Adıyaman-Çelikhan ve Çelikhan-Sürgü, Hatay- Reyhanlı, Nurdağı-Narlı Otoyolu, Malatya-Gölbaşı ve Göksun- Kahramanmaraş Devlet Yolu depremin ilk günü ulaşıma kapandı. Karayollarının özellikle fay zonu üzerinde yer alan bölümleri depremin yarattığı sıvılaşma va yanal yayılım nedeniyle kullanılamaz hale geldi.
Tünellerin özellikle kaplama betonlarında yıkım ve deformasyon oluşurken, köprü ve viyadüklerde depremin etkisinin yanısıra dolguların gerektiği şekilde yapılmaması nedeniyle oturma, çatlama ve yıkılmalar sözkonusu.
Karayolları Genel Müdürlüğünün bütün bu olguları dikkate alarak otoyolları ve diğer karayollarını deprem başta olmak üzere afetlere karşı dayanıklı ve trafiği aksatmayacak şekilde düzenlemesi gerekmektedir. Karayolları özellikle afet dönemlerinde kurtarma ekipleri ve yardımların afetzedelere ulaştırılması açısından hayati öneme sahiptir."

 

87 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382