Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam456
Toplam Ziyaret1684553

JMO’DAN VATANDAŞA UYARI,“HASAR TESPİTİ İSTİSMARCILARINA DİKKAT!”

Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube 2. Başkanı Akyıldız,“Hasar Tespiti Resmi Olarak Çevre, Şehircilik Bakanlığı Koordinesinde Yapılıyor. Bakanlık, araştırılması gereken ölçütleri ve yetkinliğe sahip firmaları ilan etmelidir”dedi

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından binalarını kontrol ettirmek isteyen vatandaşların uzman olmayan kişi veya kuruluşlarca istismar edilmesi üzerine açıklama yapan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube 2. Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akyıldız, halkı kötü niyetlilere karşı uyardı ve Hasar tespit çalışmalarının, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği (ÇŞB) İl Müdürlüğü koordinesinde resmi olarak yürütüldüğünü söyledi.

Kahramanmaraş Merkezli yaşanan ve Adana’nın da etkilendiği Depremlerde, çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını hatırlatan Doç. Dr. Mustafa Akyıldız, Deprem sonucunda birçok binanın da yıkıldığını veya hasar gördüğünü kaydetti.

“HASAR TESPİT ÇALIŞMASINDA BİNALARIN ÇOK OLMASI NEDENİYLE GECİKMELER YAŞANABİLİYOR”

Hasar tespit çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği (ÇŞB) İl Müdürlüğü koordinesinde resmi olarak yürütüldüğünü ifade eden TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube 2. Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akyıldız, “Hasar Tespit Çalışmaları, ÇŞB İl Müdürlüğü Koordinesinde, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri ortak çalışması ile yapılmaktadır. Hasarlı binaların çok fazla olması nedeniyle yaşadığı binanın hasar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşın taleplerine, yıkılan ve hasarlı binaların sayısının çok fazla olması nedeni ile ekiplerin yanıt verme sürecinde gecikmeler yaşanabilmektedir” dedi.

“HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI, ÇŞB KOORDİNESİNDE YAPILIYOR”

Binalarını detaylı kontrol ettirmek isteyen vatandaşların konusunda uzman kişi ve kurumlara yaptırılmasının büyük önem arz ettiğini belirten Doç. Dr. Mustafa Akyıldız şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Hasar Tespiti konusunda uzman olduğunu bildiren ancak kontrol etme yetkinliğine sahip olmayan kişi ve kuruluşlar tarafından uygun olmayan yöntemler ve yüksek fiyatlarla binaları kontrol etme fırsatçılığı yapıldığı görülmektedir. Vatandaşların bu kişi ve kuruluşlara itibar etmemesini istiyoruz. Ayrıca Acil olarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve/ veya İlgili Odaların işbirliği ile araştırılması gereken ölçütlerin belirlenmesi ve bunları yapabilecek yetkinliğine sahip firmaların ilan edilmesi son derece önemli olduğunu görüyoruz. Ve bir kez daha Hasar Tespit Çalışması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (ÇŞB) İl Müdürlüğü Koordinesinde, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri ortak çalışması ile yapıldığını hatırlatıyoruz. Yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ve tüm vatandaşlara “geçmiş olsun” dileklerimizi iletiyoruz. “

 

104 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351