Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam899
Toplam Ziyaret1669285

CHP'Lİ KARABIYIK: "ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİMDEN FEDA ETMEK OLMAMALIDIR"

Lale Karabıyık,"Pandemi dönemindeki uygulamalarda uzaktan eğitimin, fırsat eşitliğinin ve nitelikli eğitimin üzerindeki olumsuz etkilerini yaşadık. Şimdi ilk çare olarak görülen üniversitelerin tatil edilmesi yöntemi kabul edilemez." dedi.

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, deprem sebebiyle üniversitelerde uzaktan eğitime geçiş kararına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.Karabıyık, "Türkiye’nin büyük bir eğitim sorunu varken, yanlış çözümlerle bu sorunlar artarak devam eder" dedi.
Karabıyık, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Eğitim kolayca feda edilebilecek bir alan değildir. Çözüm üretmek için önceliğimiz eğitimden feda etmek olmamalıdır.
Depremzedelerin barınma sorununa çözüm üretmek için KYK yurtlarının kullanılmasından önce, turistlik oteller, pansiyon ve devremülkler, devlet misafirhaneleri gibi alternatiflere öncelik verilmelidir. Ayrıca uzaktan eğitime geçmek yerine o bölgelerdeki öğrencilerin eğitim haklarını bir dönem dondurmak veya yatay geçişlerini kolaylaştırmak gibi çözümler de üretilebilir.
Pandemi dönemindeki uygulamalarda uzaktan eğitimin, fırsat eşitliğinin ve nitelikli eğitimin üzerindeki olumsuz etkilerini yaşadık. Şimdi ilk çare olarak görülen üniversitelerin tatil edilmesi yöntemi kabul edilemez.
Türkiye’nin büyük bir eğitim sorunu varken, yanlış çözümlerle bu sorunlar artarak devam eder.”

49 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339