Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam160
Toplam Ziyaret1679279

ALP BARTU’NUN RESİMLERİ

Haber:Demirel Babacanoğlu

 

 

Alpa Bartu sınıf arkadaşım. Düziçi İlköğretmen Okulu’na geldiğimizde palaz gibiydik. Okulun bize sunduğu olanaklar olağanüstüydü. Kimimiz şair, kimimizi ressam, kimimiz müzikçi, kimimiz sayısalcı, fenci, sosyalci (…). olmuştuk. Yaşama atılınca her birimiz bir yerdeydik..

Alp Bartu, Okul Müdürümüz Rahmi Bey’in kızıyla arkadaşlığı epeyce ilerletmiş, pekiştirmiş, İstanbul’a atmış kapağı. Rahmi Bey de, kızı da sanatçı. “Parakan” adlı şiirimin çıktığı Heybe dergisini bana verirken seni sevgiyle kutlarım demişti.

Artık güneyli çocuk İstanbullu(!). Ama hiç kopamıyor güneyli olmaktan, arkadaşlarını arıyor onlarla bir satırcık konuşmak özlemini gidermeye yetiyor!

Öyle durmuş sergisinde, dokunmuşlar makineye  foterli, sakallı çıkmış resmi, bakıyor bir noktaya; yapacağı resimleri düşünüyor olmalı!

Nişantaşı Teşvikiye- Doku Sanat Galerisi’nde 04-28 Ocak 2023 günleri sergilemiş resimlerini. 88. Kişisel sergisi oluyor bu. Yüzden fazla karma sergiye katılmış… Yurt içi, yurt dışı koleksiyonlarda tabloları var.  Sanatseverler izlemişler sergiyi, sunmuşlar beğenilerini…

Bartu, çok renkli bir yaşamdan üretmiş resimlerini. Sanat akımlarının bileşkesi var.  Dışavurumcu diyebilirsin ama, izlenimcilik, soyutluk  görebilirsin. Öyle canlı, öyle anlamlı ki etkiliyor izleyenleri.

Şurada bir topluluk, her zaman görebileceğimiz dikkati  çekmeyen bir topluluk; amaaaa Bartu’nun dikkatini çekiyor… Her bir noktası devinim içinde. Yüzleri akbuğday, saçları kara, bedenleri güneşten almış gücünü, rengini. Canlılık iletisi veriyor  dünyaya…

Çokça kadınları resmediyor Bartu. Kadınların iç/dış dünyasını iyi biliyor, yansıtıyor renkleriyle, duruşlarıyla! Onların toplum içindeki işlevini vurguluyor.

Kadındır dünyayı var eden. Dişisini erkeğini doğuran, insan olmanın temelini atan…

Bisikletli kadınlar tablosu da çok önemli. Her birinin elinde bisikleti, canlandırıyor hareketi;  yarışlara katılıyorlar… gösteriler  sunuyorlar  ateş böceği gibi.

Dans  eden kadınlar tablosu yerleşiyor belleğe. Bellekte kalacak çizimler, renklerle verilmiş, yanlarında dans edesin geliyor!

Güzel sanatlar içinde başta gelir müzik. Yaşam hep onun içindedir. Kendiliğinden oluşmuş senaryosu bir sinema, tiyatro gibidir…  

Alp Bartu’yu böyle birkaç tümceyle, sözceyle anlatmak yetmez. Onun gizine, sözüne ermek gerekir… Kutlarım.

05.03.2023, Adana

 

 

86 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613