Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam956
Toplam Ziyaret1687465

SARIÇAM BELEDİYESİ İKLİM DOSTU BELEDİYE BİRİMİ KURDU

Belediye bünyesinde iklim dostu bir kent oluşturma gayesi ile Sarıçam Belediyesi İklim Dostu Belediye Birimi kuruldu.

İKLİM DOSTU BELEDİYE; SARIÇAM BELEDİYESİ

Sarıçam Belediyesi dünyayı tehdit eden iklim değişikliğine uyum ve gelecekte yaşanması muhtemel iklim krizi ile mücadele konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda Belediye bünyesinde iklim dostu bir kent oluşturma gayesi ile Sarıçam Belediyesi İklim Dostu Belediye Birimi kuruldu.

Sarıçam Belediyesi dünyayı tehdit eden iklim değişikliğine uyum ve gelecekte yaşanması muhtemel iklim krizi ile mücadele konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda Belediye bünyesinde iklim dostu bir kent oluşturma gayesi ile Başkan Bilal Uludağ’ın talimatları ile Sarıçam Belediyesi İklim Dostu Belediye Birimi kuruldu.

Adana’da ilk olan ‘İklim Dostu Belediye Biriminin’ Sarıçam’da çevre sorumluluğu bilinciyle, değişen iklim koşulları ile birlikte ortaya çıkacak olumsuzluklar karşısında alınacak önlemler ve eylem planlarının oluşturulması noktasında çalışma yürüteceği belirtildi.

Projenin Adana’da bir ilk olduğunu söyleyen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Dünya’da her geçen gün değişen iklim şartlarının, beraberinde bir takım sorunları da getirdiğini belirtti.  Geçmiş yıllara nazaran değişen coğrafi koşulların, gözle görülür bir iklim değişikliğine sebep olduğunu belirten Başkan Uludağ, Sarıçam Belediyesi İklim Dostu Belediye Birimi’nin, iklimsel değişikliklerle birlikte ortaya çıkması muhtemel sorunlarla mücadele de nasıl önlem alınıp çözüm üretileceği noktasında çalışmalar yürüteceğini kaydetti.

“AMACIMIZ İKLİM DOSTU BİR KENT OLUŞTURMAK”

Başkan Uludağ konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi “ Dünyamız her geçen gün artan bir iklim krizi ile karşı karşıya. Bunun sebepleri arasında, her geçen gün artan orman yangınları, şiddetli kuraklıklar, yıkıcı seller… Sadece insanları değil, yeryüzünde bulunan tüm canlıları zor durumda bırakan bu afetlerin yaşanmasının aslında bir nedeni var. O da karşı karşıya kaldığımız küresel iklim krizi. Uzmanlar uyarıyor. Küresel ısınma çalışmalarına göre iklim krizine çözüm bulunamazsa önümüzdeki yıllarda dünya sıcaklık ortalamasının 1.1 ile 1.7 derece arasında artması bekleniyor. Bu da iklim krizinin geri dönülmesi oldukça zor bir yola girmesi ve dünyadaki yaşamı büyük oranda tehdit etmesi anlamına geliyor. Bireysel olarak bu sorun karşısında elbette yapabileceklerimiz var. Örneğin daha az petrol, doğal gaz ve kömür tüketimi ile karbon salınımını azaltabiliriz. Elektrik tüketimini azaltılması için güneş paneli sistemlerinden faydalanılması, plastik yerine alternatiflerin tercih edilmesi gibi örnekler sıralayabiliriz. Dolayısı ile bizlerde Sarıçam Belediyesi olarak, belediyemiz bünyesinde bu tür sorunlara dikkat çekmek, önlem alıp çözüm üretmek amacı ile ‘İklim Dostu Belediye Birimi’ kurup konuyla ilgili çalışmalar yapmaya karar verdik. Bu vesile ile sera gazı hesaplama ve ‘İklim Dostu Belediye’ çalışmaları kapsamında ilk bilgilendirme eğitimlerine de başladık. Burada amacımız, iklim dostu bir kent oluşturarak, değişen iklim koşulları ve kuraklıkla mücadeleye katkı yapmak ve yarınlarımıza daha güvenli bir dünya bırakmaktır.”

77 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382