Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam152
Toplam Ziyaret1679271

RENKLER DÜNYASI RESİM SERGİSİ

Haber: Demirel Babacanoğlu

Ressam Şadan Güverte 17-30 Ocak 2023 günleri  “Renkler Dünyası” adlı resimlerini  Adana-Büyükşehir Belediyesi 75 Yıl Sanat Galerisi’nde sergiledi.

Sergi hayranlıkla izlendi.

Şadan Güverte, 1954 Adana doğumlu, Borsa  Lise öğrenimli. Kendi kendine resimler yapmayı öğrendi. Renkleri, çizgileri ustalıkla kullanıyor. Bu ilk kişisel sergisi. Bundan önce bir karma sergiye katılmış. Altmıştan fazla tablosu yer alıyor sergide.

Tablolarına bakıldığında sıcak renklerin som ağılığı görülmekle birlikte soğuk renkler de önem kazanıyor. Onun renkleri parlak göz alıcı biçimde yansıyor.

Gri olarak karşımızı çıkan tablosunda kırmızımsı kalınca çizgiler, soğuk renklerin baskınlığında ilginç kılıyor tabloyu. Hemen şurada baskın sıcak renklerin oluşturduğu, soğuk renge bulaştığı kadın figürleri dikkat çekiyor. Kımızı mavi yeşil sarı rengin yansıdığı kır betimlemesi de öyle. Üzerindeki soğuk renkle çizimlenen kadın figürleri  işaret ediyor sorunları…

Hele şu tabloya bakınız… Havai-sarıya bulanmış, turuncuya çalmış, ırmak rengi çizgiler ardına saklanmış biçimlemeler çarpıyor çekiyor kendine. Arıyorsunuz başka saklı bir şey var mı diye?!

Yanardağ! Püskürtmüş lavlarını akıyor yamacın yüzünde, denize, gökyüzüne bulaşıyor. Çok alaşımlı renk armonisi oluşmuş…

Bu da mavinin çığlığını duyuran bir tablo. Dikdörtgen biçiminde, üzerinde soğan kabartması var, Kıbrıs’a benziyor…

Renkler dünyasını yaşıyorsunuz…

29.01.2023, Adana

 

 

 

90 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613