Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam60
Toplam Ziyaret1667702

BAŞKAN ULUDAĞ’DAN GAZETECİLER ONURUNA YEMEK

Yaklaşık 250 kişinin katılımıyla gerçekleşen programda konuşan Başkan Uludağ “Gazetecilik, Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında, demokrasinin vazgeçilmez ve yeri doldurulamaz bir unsurudur.” dedi

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle basın mensupları onuruna akşam yemeği verdi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Adana’da görev yapan basın mensupları onuruna akşam yemeği verdi. Yaklaşık 250 kişinin katılımıyla gerçekleşen programda konuşan Başkan Uludağ “Gazetecilik, Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında, demokrasinin vazgeçilmez ve yeri doldurulamaz bir unsurudur.” dedi.
Sarıçam Belediyesi’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, Adana’da görev yapan gazeteciler onuruna düzenlediği yemek programı, Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Yemekte konuşan Başkan Uludağ, gelişen teknolojiyle birlikte hayatımızın merkezine yerleşen farklı medya iletişim kanallarıyla, bilginin yayılma hızının çok hızlı şekilde arttığı günümüzde, toplumun doğru ve dürüst habercilik anlayışıyla emek üreten gazetecilere her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu belirtti.
Konuşmasında Gazeteciliğin, kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında, demokrasinin vazgeçilmez ve yeri doldurulamaz bir unsur olduğuna dikkat çeken Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yalan ve bilgi kirliliğine karşı gerçeğin gün yüzünde yaşaması için ilkeli gazetecilere çok büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.

“HER DÖNEM İLKELİ VE ETİK DEĞERLERİNE BAĞLI GAZETECİLERE İHTİYAÇ VARDIR”

Günümüzde gazete, televizyon ve dijital mecrada görev alan gazetecilerin, demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle ilkeli şekilde halkın en hayati ihtiyaçlarından biri olan haber alma ihtiyacını karşılamak için fedakârca çalışan haber emekçileri olduğuna vurgu yapan Başkan Uludağ sözlerine şöyle devam etti “ Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımızın merkezine yerleşen farklı medya iletişim kanallarıyla bilginin yayılma hızının çok hızlı şekilde arttığı günümüzde, toplumumuzun, doğru ve dürüst habercilik anlayışıyla emek üreten gazetecilere her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Dolayısıyla yalan ve bilgi kirliliğine karşı gerçeğin gün yüzünde yaşaması için sizler gibi ilkeli gazetecilere çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Etik değerlere bağlı ve kalemini yalnızca milletimizin menfaatleri doğrultusunda kullanan gazetecilerimizin ülkemizin her nokta da gelişmesinde, adaletin ve huzurun tesis edilmesinde, demokrasimizin güçlenmesinde çok önemli rolü vardır. Bu nedenle Sarıçam Belediyesi olarak gücümüz yettiğince, imkânlarımız ölçüsünde, samimiyetle gazetecilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yeri gelmişken üç yıla yakın süren zorlu salgın koşullarında halkımızın habersiz kalmaması için fedakârca bir gayret ortaya koyan basın mensuplarımıza, şahsım, kurumum ve Sarıçamlı hemşerilerimiz adına bir kez daha takdirlerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, yalanın karşısında, gerçeğin yanında duran, zorlu koşullara ve türlü imkânsızlıklara rağmen özveri ile görev yapan yerelden-ulusala tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevi başında hakkın rahmetine kavuşan basın şehitlerimize de Allahtan rahmet diliyorum” diye konuştu.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ise konuşmasında, “ Sarıçam Belediye Başkanımız Sayın Bilal Uludağ’a bu anlamlı günde basın emekçilerini unutmadığı ve Adana’da görev yapan basın mensupları ile ilişkileri hep sıcak ve samimi tuttuğu için cemiyetim adına teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Bilal Uludağ’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemeğe, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Ali İmran Turgut, Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürü Çetin Oranlı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, AGSYD Adana Şube Başkanı Mustafa Boz ile yerel gazete, televizyon, radyo, internet sitesi ve ulusal haber ajansları çalışanları katıldı.

88 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339