Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam78
Toplam Ziyaret1684833

TÜRK İSTİKLAL SAVAŞINDA MÜCADELE EDEN TÜRKİSTANLILAR ANILDI

Çukurova bölgesindeki mücadele hakkında çalışmaları olan yazar Yusuf Delikoca, Hacı Yoldaş ve arkadaşlarının Türk İstiklal Savaşına katkılarını anlattı.

Türk İstiklal Savaşında Mücadele Eden Türkistanlılar anıldı.
Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Beg, Türkistan kültüründe önemli bir yeri olan, birlik ve beraberliğin devamlılığını sağlayan Geştek toplantılarını bu dönemde de başlatmıştı. Türkistan yöresinin çok eski bir geleneği olan ve yemekli sohbet toplantısı anlamına gelen ‘’Gep Geştek’’ Türkistan pilavı ikramıyla gerçekleşti. Toplantı, Emrullah Maksom başkanlığında ve Bahadır Ziya öncülüğünde yapıldı. Çukurova bölgesindeki mücadele hakkında çalışmaları olan yazar Yusuf Delikoca, Hacı Yoldaş ve arkadaşlarının Türk İstiklal Savaşına katkılarını anlattı.
Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Beg, katılımcıların gösterdiği ilgiden çok memnun olduğunu dile getirdi ve teşekkürlerini birer teşekkür belgesi eşliğinde sundu.
Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Onursal Başkanı Selahattin Kavuncu, Dernek tarafından armağan edilen Türkistan doppusunu konuklara takdim etti.
Bu haftaki Geştek toplantısına İller Bankası Bölge Müdürü Muzaffer Akgünler, Telekom Bölge Müdürü Yılmaz Tohumoğlu, TSE Bölge Müdürü Fatih Kurt, İl Çevre Müdürü  Halit Ergün, Adana Güreş İl Temsilcisi Veysel Alanoğlu, Ç.Ü.Tömer Müdürü Dr.Serhat Koçak, Yazar Emin Yarımoğlu, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Bakır, Dünya Avşarlar Derneği Başkanı Şeref Kocakaya, Ceyhan Kırım Türkleri Derneği Başkanı İsmail Taymaz, Söz Gazetesi Sahibi Reha ÖRen, Yedi Yirmi Dört Medya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Özlem Pekduraner katıldı.

115 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231