Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam163
Toplam Ziyaret1681248

DOST OYUNCULAR, DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ SAHNELEYECEK

-Dost Oyuncular Yönetmeni Bülent Uz, “Çok partili demokratik hayata geçişte, Aslanköy olayı ve köylülerin seçim sandığını köylünün namusu sayarak koruması, demokratik bir hareket olarak tarihe geçmiş bir olaydır” dedi.

-Dost Oyuncular Yönetmeni Bülent Uz, “Oyun, gerçek hayatta yaşanmış bir olayın anlatımıdır. Mersin'in Aslanköyü'nde 1947 yılında yaşanan muhtar seçimi sonunda, köylünün seçim sandığına sahip çıkarak muhtara ve onun kışkırtmasıyla köye gelen bir bölük jandarmaya karşı koymaları ve " İsyan " ettiler diye topluca hapse atılan köylülerin dramını anlatmaktadır” dedi.

Adana’nın 59 yıllık amatör tiyatro topluluğu Dost Oyuncular, Recep Bilginer’in yazdığı “İsyancılar” oyununu sahneye koyacak.

Dost Oyuncular Yönetmeni Bülent Uz, 1922 yılında Adana’da doğan Recep Bilginer’in yazdığı “İsyancılar” adlı oyunu sahnelemek için provalara devam ettiklerini belirterek,”Recep Bilginer, şiir, roman, senaryo, tiyatro, anı, inceleme ve deneme gibi türlerde eserler vermiş, 1960 sonrası Türk tiyatrosunda tarihi, sosyal ve siyasi konulardaki eserleriyle tanınmıştır. Gazeteci ve yazar olarak 73 yıl yaşayan ve 2005 yılında kalp krizi sonucu yaşama veda eden Adanalı büyüğümüzü İsyancılar eserini oynayarak anmış olacağız” dedi.

“KÖYLÜLERİN DEMOKRASİ MÜCADELESİ”

Oyunun konusunu anlatan Bülent Uz, “Oyun, gerçek hayatta yaşanmış bir olayın anlatımıdır. Mersin'in Aslanköyü'nde 1947 yılında yaşanan muhtar seçimi sonunda, köylünün seçim sandığına sahip çıkarak muhtara ve onun kışkırtmasıyla köye gelen bir bölük jandarmaya karşı koymaları ve " İsyan " ettiler diye topluca hapse atılan köylülerin dramını anlatmaktadır. Yani en küçük idari ünite olan köy ile en büyük idari ünite olan vilayet-muhtar-vali dayanışması- sonunda uğranılan haksızlığı işlemektedir. Çok partili demokratik hayata geçişte, Aslanköy olayı ve köylülerin seçim sandığını köylünün namusu sayarak koruması, demokratik bir hareket olarak tarihe geçmiş bir olaydır” diye konuştu.

Oyunda rol alan sanatçılar şunlar:

Süheyla Yanar, Mehmet Yaşar, Erna Edis, Ahmet Özer, Ertugrul Yılmaz, Mertcan Yıldız, Gökhan Övez, Hülya Ekmekçi, Vahit Şahin, Hayati Özhan, Filiz Cidal, Ayfer Ünlü, Fatma Kar, Olcay Heybeli, Güler Temur, Yusuf Yoldaş, Rabia Kılıç, Ali Ersoy, Mehmet Zeki Altıgül ve Ayhan Burkaş.

115 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398