Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam354
Toplam Ziyaret1682341

MUSTAFA KUBİLAY ANILDI

92 Yıl önce, Menemen’de katledilen Mustafa Fehmi Kubilay; Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yürütme kurul üyeleri ve demokratik kuruluşlar tarafından anıldı.(Haber:M.D. Babacanoğlu)

92 Yıl önce, Menemen’de katledilen Mustafa Fehmi Kubilay; Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yürütme kurul üyeleri ve demokratik kuruluşlar tarafından Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtına Çelen konuldu;, saygı duruşunda duruldu, İstiklal Marşı söylendi; anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İsa Kayadan özetle şöyle konuştu:

23 Aralık 1930 yılında Menemen’de  Cumhuriyet karşıtları-gericiler Derviş Mehmet öncülüğünde  sabahın erken saatlerinde yeşil bayrak açarak bölge halkını Cumhuriyete karşı ayaklanmaya çağırdı.  Cumhuriyeti yıkıp hilafeti saltanatı geri getirmek istediklerini  bağırdılar.

Yedek subay Mustafa Fehmi Kubilay, isyancıları dağıtmak için Derviş Mehmet ve isyancılara karşı bir manga askeri hazırladı. Yanlarında mermileri olmadığı için süngü taktıran Kubilay, askerleri geride plana alarak isyancıları  uyardı. Dağılmalarını istedi., isyancılar dağılmadılar. Derviş  Mehmet, Kubilay’ı yaraladı. Bununla kalmadılar Kubilay’ın başını kestiler, yeşil bayrak sopasının ucuna takarak sokakları dolaştırdılar. Olaya karşı çıkan bekçi Hasan, Şevki Hasan da şehit edildiler. Bu elim menfur olayı dile getiriyoruz

Bizler Atatürk  ve cumhuriyet ilkelerine bağlıyız. Sonsuza kadar yaşatacağız. Menemen şehitlerini sevgiyle, saygıyla anıyoruz.

40 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398