Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam753
Toplam Ziyaret1686186

RESSAM ATICI RESİM SERGİSİ

Haber: Demirel Babacanoğlu

Mimar Ressam Şebnem Atıcı’nın Adana Ressamlar Derneği Salime Kaman Galerisi’nde 16-22 Aralık’ta açtığı resim sergisini, Adana-Çukurova Belediyesi Başkanı Sayın Soner Çetin onurlandırdılar. Ressamla birlikte sergiyi izledi, bilgiler aldı, teşekkür etti, tebrik etti. İzleyicilerle görüştü, konuştu, bir coşku, bir sevinç meydana geldi.

Şebnem Atıcı’yı tanıyalım. 1993 Adana doğdu, Adana Gündoğdu Koleji’nde, Seyhan Rotari Lisesi’nde;  2011-2015 yıllarında İstanbul Kültür Üniversitesi mimarlıkta okudu. Barselona’ya yerleşti. Bir yıl Dna Parters’de Stajyer olarak çalıştı. Yüksek lisansı Elısava School Of Desing’de tamamladı.

2018’de yurda döndü. İstanbul’da  ofiste çalıştı. Sonunda soyut resimler çalışmaya karar verdi. Adana’ya döndü, serbest çalıştı. Renkler, lekeler ile dans ederek resimler yaptı…

Resimlerde genel olarak sıcak rengin egemenliği görülmektedir. Yer yer soğuk renkler de görülmüyor değil. Böylesi bir çalışma tablolara canlılık kazandırmaktadır.

Renklerde açıktan koyuluğa doğru bir sistem izlenmiştir. Derinlik, genişlik, anlamla bütünleşmiştir. Ak örtüler gibi sıvanmış zeminde yerlerini almışlardır.

Yeşil, yeşilimsi, kırmızı, kırmızımsı, sarılı, karalı, lekeli görünümler tabloları ilginç konuma getirmektedir. Grimsi, aklı zemin üzerinde kısalı, uzunlu belli belirsiz çizgiler geride/altında ne var düşüncesini akla getirmektedir.

Doğada var olan renklerin tonlarıyla alaşmış tablolar dikkati çekmekte, olup bir ırmağın akış düzenini andırmaktadır…

Ayrıca ressam, her tablonun alt köşesine yazdığın şiirsel tümcelerle de tabloları gizemli konuma getirmiş olup izleyicileri düşündürmektedir…

Kutlarım.

 

110 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231